Masterclass van Bul naar Baan - Leiden

Locatie: LUMC
Datum: 11 april t/m 12 april
Masterclass van Bul naar Baan - Leiden

Na een uitverkochte versie in Utrecht en Nijmegen organiseert De Geneeskundestudent in samenwerking met KNMG district Alphen -Gouda - Leiden de masterclass “Van bul naar baan” in Leiden. Na minstens zes jaar zwoegen, is het eindelijk zo ver: je artsenbul! Maar wat nu? Heb je al eens nagedacht wat er allemaal bij komt kijken als je eenmaal arts bent? Je BIG-registratie moet worden aangevraagd, je CV verdient nog een grondige check, je gaat solliciteren naar die gewenste A(N)IOS plek, maar ook financieel en juridisch verandert er van alles. Hoe ga je dat allemaal regelen?

Dus gaan die coschappen je wel heel snel voorbij en wil je graag wat hulp, dan ben je van harte uitgenodigd op donderdag 11 april. Gedurende deze avond zal je middels een lezing en workshops worden klaargestoomd om straks aan het werk te gaan als basisarts. We geven je een overzicht van alle keuzes waar je voor komt te staan als beginnend basisarts en hoe je daar mee om moet gaan, je krijgt tips hoe je jezelf het best kan presenteren in een sollicitatiegesprek, je krijgt advies over hoe je financieel en juridisch alles in orde kunt krijgen voor je aan het werk gaat en/of ontvangt tips over hoe je kritisch naar een contract moet kijken.

Programma
18:30 – 19:00 Inloop met pizza's
19:00 – 19:15 Welkomstwoord
19:15 – 19:45 Openingslezing door Ernest Le Roy, ANIOS Kindergeneeskunde
19:50 – 20:30 Workshopronde 1
20:30 – 20:40 Pauze
20:40 – 21:20 Workshopronde 2
21:20 – 21:30 Plenaire afsluiting
21:30 - 23:00 Borrel in HePatho

Inschrijven en kosten
Deelname aan de themabijeenkomst kost 3,50 euro. Je kunt je aanmelden via https://goo.gl/forms/cG2vUvmv2AqBpkOM2. Op de dag zelf kan je bij aankomst je registreren voor de verschillende workshops. Toegang is beperkt (max. 60 studenten), dus wees er snel bij!

Workshopsrondes:
Tijdens de twee workshoprondes worden drie verschillende workshops verzorgd door de VvAA, KNMG en LAD waarvan je er twee kan bijwonen.

VvAA: Profiel analyse en solliciteren
Wie ben jij en wat wil jij? Kom er door middel van de Persoonlijke Profiel Analyse achter wat bij je past, waar je energie van krijgt en waarvan juist niet. Vervolgens krijg je tijdens deze workshop praktische tips met betrekking tot solliciteren zodat jij meer kans maakt op het krijgen van jouw droombaan!

KNMG: Banen & BIG
Na het behalen van je bul lijkt het, het meest voor de hand liggend om als basisarts aan de slag te gaan in een ziekenhuis. Maar dan heb je wel die BIG-registratie nodig. Hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Waar doe je dat? En waar moet je allemaal op letten? En wat nou als je helemaal geen carrière in een witte jas ambieert, zijn er dan ook alternatieven? In deze workshops krijg je antwoord op bovenstaande vragen en wordt je zo goed voorbereid op wat te doen na die buluitreiking.

Kennis- en DienstverleningsCentrum (KDC) van de LAD: Help, een contract?!
De LAD zet zich in voor alle artsen in dienstverband, wat jij straks mogelijk ook zult zijn als basisarts. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je je eerste contract onder je neus krijgt? Wat zijn je rechten als je bijvoorbeeld parttime wilt gaan werken? Kan dat eigenlijk wel? En als je dan aan de slag bent, hoe krijg je dan antwoorden op juridische vragen? Het KDC zal je tijdens deze workshop tips en tricks geven hoe om te gaan met je vernieuwde positie in het ziekenhuis en kan uitleg geven wat zij in je verdere loopbaan voor je kunnen betekenen.

Openingslezing door Ernest Le Roy, ANIOS Kindergeneeskunde
Bijna dokter en dan?! Ernest is vorig jaar afgestudeerd arts, houdt van fotograferen, reizen en kan fantastische verhalen schrijven die je laten verplaatsen in het moment dat hij beschrijft. Op deze avond zal Ernest op zijn manier vertellen hoe het is om te beginnen als dokter en waar je allemaal tegen aan kan lopen in het begin, maar ook de huidige heikel punten.

Voor vragen over het evenement kan je mailen naar amarins.damstra@degeneeskundestudent.nl