De verenigingskalender

 • Talking Medicine

  Bestaat de arts waartoe jij nu wordt opgeleid in 2030 nog wel? Moet jij je ontwikkelen tot een superspecialist of toch tot generalist? En wat heb jij überhaupt nog aan parate kennis als artificial intelligence de diagnoses stelt? Al met al: hoe ziet de zorg van de toekomst er voor jou uit? Op 19 januari organiseert De Geneeskundestudent voor jou een evenement in de Jaarbeurs Utrecht: Talking Medicine, waarin verschillende sprekers op een TED-talks geïnspireerde manier een blik zullen werpen op de toekomst.

  Speciaal hiervoor overgevlogen uit Engeland komt Marcel Levi, de CEO van de University College London Hospitals (UCLH) en oud-voorzitter en decaan van de raad van bestuur van het voormalige AMC. Hij zal op geheel eigen wijze met zijn achtergrond als beleidsmaker, clinicus en onderzoeker zijn visie geven op de zorg van de toekomst. Maar ook zijn er sprekers aanwezig zoals Nicky Hekster die ons zal laten zien hoe de IBM Watson computer het op dit moment al wint van de gemiddelde arts.

  Deze, en interessante andere sprekers, waaronder filosoof Menno de Bree en een comedian zullen de revue passeren. Interesseer je voor het evenement en zie welke sprekers nog meer zullen komen! Daarnaast kun je terecht op de creatieve markt met inspirerende ideeën en innovaties over de zorg van de toekomst. En vanzelfsprekend wordt de dag afgesloten met een gratis borrel!

 • De Dokter onder Druk

  Hoge werkdruk en veel verantwoordelijkheid: patiëntenzorg gaat altijd voor.

  Hoe houd jij je staande in een wereld waarin je voortdurend binnen en buiten werktijd onder druk staat? Moeten de dienstroosters op de schop? Hoe voorkom je dat je burn-out raakt? Wat als je een medische fout maakt? En hoe ga je als arts om met social media?

  Op maandagavond 11 februari organiseert De Geneeskundestudent, in samenwerking met ProMed, een thema-avond over 'De Dokter onder Druk'. Dan zullen we met meerdere interessante sprekers in gesprek gaan over deze vragen.

  De sprekers worden binnenkort bekend gemaakt en keep yourself updated via Facebook (https://www.facebook.com/events/348411062408953/) 

  Schrijf je hier in: https://panacea.nl/nl/bachelor/vereniging/evenementen/lijst/product/562/662

  Waar: UMCG
  Wanneer: maandag 11 februari
  Hoe laat: 18.00u inloop met eten. 18.45u start. 22.00 borrel.
  Kosten: €3,00

 • Masterclass van Bul naar Baan - Leiden

  Na een uitverkochte versie in Utrecht en Nijmegen organiseert De Geneeskundestudent in samenwerking met KNMG district Alphen -Gouda - Leiden de masterclass “Van bul naar baan” in Leiden. Na minstens zes jaar zwoegen, is het eindelijk zo ver: je artsenbul! Maar wat nu? Heb je al eens nagedacht wat er allemaal bij komt kijken als je eenmaal arts bent? Je BIG-registratie moet worden aangevraagd, je CV verdient nog een grondige check, je gaat solliciteren naar die gewenste A(N)IOS plek, maar ook financieel en juridisch verandert er van alles. Hoe ga je dat allemaal regelen?

 • Mastelclass Bul naar Baan - Nijmegen

  Na een uitverkochte versie in Utrecht en Nijmegen organiseert De Geneeskundestudent  de masterclass “Van bul naar baan” in Leiden. Na minstens zes jaar zwoegen, is het eindelijk zo ver: je artsenbul! Maar wat nu? Heb je al eens nagedacht wat er allemaal bij komt kijken als je eenmaal arts bent? Je BIG-registratie moet worden aangevraagd, je CV verdient nog een grondige check, je gaat solliciteren naar die gewenste A(N)IOS plek, maar ook financieel en juridisch verandert er van alles. Hoe ga je dat allemaal regelen?

 • ALV De Geneeskundestudent

  Het bestuur van De Geneeskundestudent nodigt je van harte uit voor de algemene ledenvergadering (ALV) op  donderdag 03-10-2019 van 18:30 tot 19:00

 • KNMG Carrièrebeurs

  Uitdagende workshops, persoonlijke gesprekken met opleiders en aios van medische vervolgopleidingen en antwoord op al je carrièrevragen. Klinkt goed? Kom dan zaterdag 5 oktober 2019 naar de Carrièrebeurs: de gids voor jouw medische toekomst.

 • Congres OpVoeding: leefstijl en stressmanagement in de spreekkamer

  OpVoeding: leefstijl en stressmanagement in de spreekkamer

 • Innovation for Health

  Innovation for Health – Dé toonaangevende conferentie voor sleutelfiguren in Health en Life Sciences 
  Op 13 februari 2020 vindt de zevende editie van Innovation for Health plaats in De Doelen ICC, Rotterdam. De conferentie brengt meer dan 800 bezoekers en 60 invloedrijke sprekers bij elkaar uit industrie, wetenschap, overheid, finance en maatschappelijke organisaties met als doel bij te dragen aan een duurzame toekomst voor de gezondheidszorg.

  Innovation for Health biedt een podium aan innovatieve projecten en producten uit industrie en academie, gericht op prevention, diagnosis, cure & care. Een bezoek aan Innovation for Health brengt u de laatste trends, inspiratie, interactie, nieuwe contacten en vele kansen voor nieuwe samenwerkingen. Voor meer informatie en registratie: www.innovationforhealth.nl

  Ben jij lid van De Geneeskundestudent? Vraag dan bij ons een vouchercode op en krijg €50 korting! 
  Mail voor de code naar info@degeneeskundestudent.nl