De verenigingskalender

 • Time-Out! Amsterdam

  Op woensdag 10 oktober organiseren de CoRaad AMC/UvA, de Co-Raad VUmc en De Geneeskundestudent samen met PodiumT de theatervoorstelling TIME-OUT! 

  Als coassistent of als arts-assistent heb jij vast wel eens je lunch even snel achter je pc gegeten. Pauze? Nee, we gaan vaak gewoon even door met ons werk. Er is altijd genoeg te doen! We doen allemaal ons uiterste best om een goede arts te worden, maar dit levert vaak een hoge werkdruk en de nodige stress op. Daarom nodigen wij jullie uit voor een TIME-OUT! Van 20:00 uur tot 21:30 uur even pauze, achteroverleunen en lachen om dat soms bizar drukke leven wat wij leiden. Aansluitend is er een borrel in het time-out café naast de Amstelzaal!

  Koop je kaartje voor maar 2 euro via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/time-out

 • Organoid technology

  “Eén van de grootste wetenschappelijke ontwikkelingen van 2013” volgens The Scientist: organoïden. Ook Annelien Bredenoord, professor medische ethiek, en organoïde-onderzoeker Hans Clevers schreven vorig jaar in Science dat organoïden het medisch onderzoek ingrijpend gaan veranderen. Wetenschappers kunnen nu in het laboratorium mini-orgaantjes, organoïden genaamd, kweken uit menselijke stamcellen. Ziektes en behandelingen kunnen daardoor buiten het lichaam worden bestudeerd. Zo kunnen bijvoorbeeld kankerbehandelingen op maat gemaakt worden en hoeft er minder ingrijpend getest te worden op mens en dier. Kortom, een ontwikkeling die veel tijd, schade en geld bespaart!

  Ben jij ook benieuwd naar deze baanbrekende ontwikkeling? Of naar de grote (ethische) consequenties die deze heeft? Of wil jij juist leren om hierover te discussiëren?
  Komt dan naar dit symposium!

  De dag ziet er als volgt uit:
  10:30 Inloop
  11:15 Dr René Overmeer, Hubrecht Instituut, over onderzoek naar organoïden
  12:00 Workshop 1: Debatvaardigheden
  13:00 Lunch
  14:00 Workshop 2: Ethiek
  15:00 Koffie/thee
  15:20 Plenair debat
  16:00 Prof. Edward Nieuwenhuis, WKZ, over stamceltechnieken bij pasgeborenen
  16:45 Afsluitende borrel

  Dokters in Debat geeft de workshop debatteren. Stichting MECOM verzorgt de workshop ethiek door Dr. Sarah Boers over de ethiek rondom biotechnologische innovatie. 
  Aan het einde vindt een plenair debat plaats aan de hand van stellingen over organoïden. Na de workshop debatteren heb je genoeg tools in handen om daar goed uit de voeten te kunnen!

  Wees er snel bij want vol = vol !
  Aanmelden kan via: http://stichtingmecom.nl/aanmelden/

  Wat? Symposium over Organoïden
  Wanneer? Zaterdag 20 oktober 2018, van 10:30-17:00
  Waar? Maliesingel 29, Utrecht
  Kosten? 11,50 euro, inclusief lunch en borrel

 • Innovation for Health

  Op 14 februari 2019 vindt de zesde editie van Innovation for Health plaats in WTC Rotterdam. De conferentie brengt meer dan 800 bezoekers en 60 invloedrijke sprekers bij elkaar uit industrie, wetenschap, overheid, finance en maatschappelijke organisaties met als doel bij te dragen aan een duurzame toekomst voor de gezondheidszorg.

  Innovation for Health biedt een podium aan innovatieve projecten en producten uit industrie en academie, gericht op prevention, diagnosis, cure & care. Een bezoek aan Innovation for Health brengt u de laatste trends, inspiratie, interactie, nieuwe contacten en vele kansen voor nieuwe samenwerkingen. Voor meer informatie en registratie: www.innovationforhealth.nl