Federatiepartner van de KNMG

De Geneeskundestudent is één van de acht federatiepartners van de KNMG, de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst.  Artsen en studenten die lid zijn van een federatiepartner, zijn automatisch aangesloten bij de KNMG. Daarmee vertegenwoordigd de KNMG een achterban van ruim 59.000 artsen en studenten geneeskunde.

Zie ook

Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD)

De LAD is net als DG een federatiepartner van de KNMG. De LAD komt op voor de belangen van alle (aankomende) artsen in dienstverband. DG en LAD werken nauw samen als het gaat om de belangenbehartiging van geneeskundestudenten en coassistenten, met name op het gebied van arbeidsvoorwaarden. Leden van De Geneeskundestudent die coschappen gaan lopen, worden ook automatisch lid van de LAD.

Zie ook:

Vereniging voor Arts en Auto (VvAA)

VvAA werd in 1924 opgericht door een arts, dierenarts en tandarts. Sinsdien is het de grootste vereniging van zorgprofessionals van Nederland. Met ruim 120.000 leden hebben zij een groot netwerk, waardoor zij zich sterk kunnen maken voor bijvoorbeeld minder onnodige administratie in de zorg. Daarnaast bieden zij hun leden toegang tot exclusieve ledenvoordelen speciaal voor zorgprofessionals. Wat dit voor jou betekent? VvAA heeft veel kennis over je studie en toekomstig vakgebied, en biedt jou een enorm netwerk. En dan ben je ook nog gratis lid tot je 30e levensjaar.

Nog geen lid? Meld je hier aan!