Nieuws

 • In plaats van een toekomstbeeld te schetsen, wil De Geneeskundestudent de aandacht verplaatsen naar de huidige opleiding.
  Dé manier om zorg van de toekomst te veranderen, is door nu geneeskundestudenten de juiste competenties en kennis mee te geven. • De invulling van het artsenvak is voor iedereen anders. Maar soms kom je er gaandeweg achter dat je toch een totaal andere kant op wilt. Durf je deze keuze dan te maken? En wat zijn de gevolgen? Drie artsen die een carrièreswitch maakten, vertellen hun verhaal...

 • Nog veel onduidelijk over het effect van decentrale selectie

  Na weken spanning krijg je eindelijk bericht dat je bent toegelaten tot de opleiding geneeskunde. De blijdschap, opluchting, euforie die je toen voelde, vergeet je nooit meer. Over de toelatingsprocedure tot de opleiding is veel te doen...

 • 18 januari 2019

  Taking Medicine

  Bestaat de arts waartoe jij nu wordt opgeleid in 2030 nog wel? Moet jij je ontwikkelen tot een superspecialist of toch tot generalist? En wat heb jij überhaupt nog aan parate kennis als artificial intelligence de diagnoses stelt? Al met al: hoe ziet de zorg van de toekomst er voor jou uit? Op 19 januari organiseert De Geneeskundestudent voor jou een evenement in de Jaarbeurs Utrecht: Talking Medicine, waarin verschillende sprekers op een TED-talks geïnspireerde manier een blik zullen werpen op de toekomst.

  Speciaal hiervoor overgevlogen uit Engeland komt Marcel Levi, de CEO van de University College London Hospitals (UCLH) en oud-voorzitter en decaan van de raad van bestuur van het voormalige AMC. Hij zal op geheel eigen wijze met zijn achtergrond als beleidsmaker, clinicus en onderzoeker zijn visie geven op de zorg van de toekomst. Maar ook zijn er sprekers aanwezig zoals Nicky Hekster die ons zal laten zien hoe de IBM Watson computer het op dit moment al wint van de gemiddelde arts.

  Deze, en interessante andere sprekers, waaronder filosoof Menno de Bree en een comedian zullen de revue passeren. Interesseer je voor het evenement en zie welke sprekers nog meer zullen komen! Daarnaast kun je terecht op de creatieve markt met inspirerende ideeën en innovaties over de zorg van de toekomst. En vanzelfsprekend wordt de dag afgesloten met een gratis borrel!

 • 28 november 2018

  Vul de enquête in!

  Vul de De Geneeskundestudent enquête in en maak kans op een Apple Ipad 2018! Ga naar: https://q.crowdtech.com/tHp16yz-l0SvnW6N1mY-Vw.

 • 11 november 2018

  Ntvg

 • Tegemoetkoming voor coassistenten is een feit

 • In de medische wereld kennen we vooral de indeling op basis van orgaansystemen; neurologie, cardiologie, orthopedie, dermatologie. Minder vaak wordt er gekeken vanuit een perspectief waarbij de context van de patiënt het uitgangspunt is? Een mogelijkheid daarin is een verdeling naar leeftijd, zoals dit nu ook het geval is bij kinder- en ouderengeneeskunde. Toch is leeftijd ook in andere specialismen een zwaarwegende parameter voor diagnostiek en therapie.
 • 'Op 4 juli ondertekenden Wies Bontje en Amir Abdelmoumen van De Geneeskundestudent en Kees Brouwer van de VvAA samen een samenwerkingsovereenkomst. Met deze overeenkomst is een nieuwe stap gezet naar een succesvolle samenwerking tussen beide partijen, met als uiteindelijk doel optimale zelfontplooiing voor alle geneeskundestudenten. VvAA en De Geneeskundestudent zien talloze mogelijkheden waarin de kennis en aanbod van beide partijen gebruikt kunnen worden om zo elke geneeskundestudent op de juiste plek te kunnen brengen als arts in spe. In het verleden zijn er al succesvolle samenwerkingen geweest, waaronder het initiatief Jezelf Beter Maken, waarbij het taboe van burn-out onder geneeskundestudenten doorbroken is. Met het ondertekenen van dit samenwerkingscontract wordt een vervolg gegeven aan de basis die gevormd is, wat naar hun hoop alleen tot meer succesvolle initiatieven zal leiden.'
 • 20 mei 2018

  Medgezel