Bachelor

Bachelor jaar 1, 2*
In de eerste zes kwartalen staat steeds een nieuw thema uit de leerlijn Mechanismen van gezondheid en ziekte centraal. De andere leerlijnen sluiten daar zoveel mogelijk bij aan.
In het eerste kwartaal van het eerste jaar krijg je te maken met de uitdagingen en ontwikkelingen rondom gezondheid en ziekte, in zorg en wetenschap. Je verwerft een overzicht van de achterliggende mechanismen en leert gezondheid en ziekte te verklaren op het niveau van molecuul tot populatie. Je gaat aan de slag met het opdoen van vaardigheden en van kennis. Ook leer je hoe je het beste vorm kan geven aan je eigen studeeractiviteiten.
In de volgende vijf kwartalen ga je de verschillende mechanismen in meer detail bestuderen. In de andere leerlijnen gaat het niveau geleidelijk omhoog.
*20% van jaar 1 en 2 is door de student zelf in te vullen.

Bachelor jaar 2, 3
In de tweede helft van je bachelor ga je verder met het bestuderen van vraagstukken waar je als arts mee te maken krijgt. Vaak gaat het dan om klachten waarmee patiënten naar de dokter gaan zoals pijn op de borst of kortademigheid. Maar bijvoorbeeld ook over preventie van hart- en vaatziekten en kanker.
Je gaat ook drie minors volgen. In een minor ga je rondom één thema flink de diepte in. Een minor kan ook de vorm van een onderzoekstage krijgen. Vooral in deze fase zijn er ook mogelijkheden om studieonderdelen aan een andere faculteit of zelfs buiten de Radboud Universiteit te volgen, eventueel ook in het buitenland.