Samenwerking voor arts van de toekomst

10 november 2017

SAMENWERKING VOOR ARTS VAN DE TOEKOMST

Geneeskundestudenten zijn de artsen van de toekomst. Door een samenwerkingsovereenkomst tussen de KNMG, de LAD en De Geneeskundestudent ontwikkelen deze artsen in spe zich verder als professionele federatiepartner van de KNMG. ‘De samenwerking maakt het mogelijk dat wij de afgelopen jaren zijn gegroeid als zelfstandige verenging en als gelijkwaardige gesprekspartner binnen de federatie’, aldus Claudia van Woerkom, voorzitter De Geneeskundestudent. 

Op 9 november werd de samenwerkingsovereenkomst tussen de KNMG, de LAD en De Geneeskundestudent officieel hernieuwd. Door de ondersteuning van de KNMG en de LAD kan De Geneeskundestudent zich als vereniging verder professionaliseren en zo dé ledenorganisatie voor geneeskundestudenten zijn. René Héman, voorzitter KNMG: ‘Goede zorg begint met de juiste arts op de juiste plek, daarom vinden wij het belangrijk om met kennis en middelen onze toekomstige artsen een zo goed mogelijke start van hun carrière te geven.’

Krachtenbundeling
Door de krachtenbundeling van de drie partijen, kunnen de belangen van de geneeskundestudenten optimaal vertegenwoordigd worden. Bijvoorbeeld als het gaat om de arbeidsvoorwaarden, -omstandigheden en het arbeidsmarktperspectief van coassistenten. LAD-voorzitter Christiaan Keijzer: ‘Als LAD zitten wij aan tafel bij veel cao’s, waarbij we ook de belangen van coassistenten meenemen, bijvoorbeeld als het gaat om hun reiskosten en stagevergoeding. Daarnaast zetten wij ons in voor een veilige leeromgeving tijdens de coschappen.’

Individueel biedt het studenten ook voordelen, zo krijgen ze bijvoorbeeld het tijdschrift Arts in Spe, de digitale editie van Medisch Contact. Coassistenten ontvangen het LAD-magazine en kunnen via de LAD 10 uur per jaar kosteloos gebruikmaken van de juridische dienstverlening van het Kennis- en  DienstverleningsCentrum.

Meer informatie
De artsenfederatie KNMG kent acht leden: zeven beroepsorganisaties voor artsen en de vereniging De Geneeskundestudent als achtste lid. Meer informatie over de federatiepartners.