Veilig werken

De Geneeskundestudent zet zich in voor een veilige werk- en leeromgeving, waarin studenten zich optimaal kunnen ontwikkelen. Een veilige werk- en leeromgeving is volgens DG een noodzakelijke voorwaarde om goed onderwijs te volgen en te studeren onder de beste omstandigheden. Agressie, geweld en ongewenst gedrag zorgen voor een onveilige werk- en leeromgeving. Met de resultaten uit de enquête van 2020-2021 zal DG in kaart brengen of agressie, geweld en ongewenst gedrag jegens geneeskundestudenten gedurende hun studie plaatsvindt.

Belangrijkste resultaten onderzoeken

  • Bijna de helft van de coassistenten voelt zich niet gewaardeerd door artsen.
  • Coassistenten zijn vaak niet open naar hun supervisor door een afhankelijkheidsrelatie.

Standpunt

  • De Geneeskundestudent is van mening dat een veilige werk- en leeromgeving een randvoorwaarde is van het onderwijssysteem.

Doelen

  • De Geneeskundestudent werkt samen met verschillende stakeholders zoals de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) en geneeskundeopleidingen om veilig werken te bevorderen.
  • De Geneeskundestudent streeft ernaar de geneeskundefaculteiten van Nederland een overzicht te kunnen geven ten aanzien van ongewenst gedrag jegens studenten
  • De Geneeskundestudent wil mogelijke belemmeringen in het melden van incidenten of het zoeken of ontvangen van de juiste hulp op de faculteiten in kaart brengen.

Rapporten en downloads

1 januari 2014
Onderzoeksrapport seksuele intimidatie
Download
1 maart 2018
Onderzoeksrapport aanspreekgedrag
Download

Leden

Juliette Mattijsen
Juliette Mattijsen
Portefeuillehouder
Juliëtte Drenth
Juliëtte Drenth
Portefeuillehouder
Rowen de Jong
Rowen de Jong
Portefeuillehouder

Laatste nieuws