Artikelen

 • In Memoriam: Myrna Reinhard

 • Gezocht: ambitieuze geneeskundestudenten!

 • Ben jij bijna klaar met geneeskunde? Kies voor ouderengeneeskunde, het specialisme van nu!

 • Geneeskundefaculteiten nemen aanvullende maatregelen tegen grensoverschrijdend gedrag. Dit is de uitkomst van de gesprekken die wij afgelopen najaar met hen voerden. De samenvatting van die gesprekken publiceren wij vandaag. Het probleem kwam in juni 2018 onder de aandacht met de publicatie van het artikel “#MeToo: artsen gaan niet vrijuit” in Medisch Contact, waaruit naar voren kwam dat 1 op de 5 geneeskundestudenten te maken heeft gehad met seksuele intimidatie...

 • In plaats van een toekomstbeeld te schetsen, wil De Geneeskundestudent de aandacht verplaatsen naar de huidige opleiding.
  Dé manier om zorg van de toekomst te veranderen, is door nu geneeskundestudenten de juiste competenties en kennis mee te geven. • De invulling van het artsenvak is voor iedereen anders. Maar soms kom je er gaandeweg achter dat je toch een totaal andere kant op wilt. Durf je deze keuze dan te maken? En wat zijn de gevolgen? Drie artsen die een carrièreswitch maakten, vertellen hun verhaal...

 • Nog veel onduidelijk over het effect van decentrale selectie

  Na weken spanning krijg je eindelijk bericht dat je bent toegelaten tot de opleiding geneeskunde. De blijdschap, opluchting, euforie die je toen voelde, vergeet je nooit meer. Over de toelatingsprocedure tot de opleiding is veel te doen...

 • 18 januari 2019

  Taking Medicine

  Bestaat de arts waartoe jij nu wordt opgeleid in 2030 nog wel? Moet jij je ontwikkelen tot een superspecialist of toch tot generalist? En wat heb jij überhaupt nog aan parate kennis als artificial intelligence de diagnoses stelt? Al met al: hoe ziet de zorg van de toekomst er voor jou uit? Op 19 januari organiseert De Geneeskundestudent voor jou een evenement in de Jaarbeurs Utrecht: Talking Medicine, waarin verschillende sprekers op een TED-talks geïnspireerde manier een blik zullen werpen op de toekomst.

  Speciaal hiervoor overgevlogen uit Engeland komt Marcel Levi, de CEO van de University College London Hospitals (UCLH) en oud-voorzitter en decaan van de raad van bestuur van het voormalige AMC. Hij zal op geheel eigen wijze met zijn achtergrond als beleidsmaker, clinicus en onderzoeker zijn visie geven op de zorg van de toekomst. Maar ook zijn er sprekers aanwezig zoals Nicky Hekster die ons zal laten zien hoe de IBM Watson computer het op dit moment al wint van de gemiddelde arts.

  Deze, en interessante andere sprekers, waaronder filosoof Menno de Bree en een comedian zullen de revue passeren. Interesseer je voor het evenement en zie welke sprekers nog meer zullen komen! Daarnaast kun je terecht op de creatieve markt met inspirerende ideeën en innovaties over de zorg van de toekomst. En vanzelfsprekend wordt de dag afgesloten met een gratis borrel!

 • 28 november 2018

  Vul de enquête in!

  Vul de De Geneeskundestudent enquête in en maak kans op een Apple Ipad 2018! Ga naar: https://q.crowdtech.com/tHp16yz-l0SvnW6N1mY-Vw.

 • 11 november 2018

  Ntvg