Amsterdam - Annelot van der Meulen

De nieuwsgierige, eigenwijze en enthousiaste Annelot van der Meulen (22) is eerstejaars masterstudente en vertegenwoordiger aan de Universiteit van Amsterdam (VUmc).

Bestuurslid van De Geneeskundestudent is ze sinds november 2016, met als doel op landelijk niveau geneeskundestudenten te vertegenwoordigen en ondersteunen om de kans te krijgen een zo goed mogelijke arts te worden. Ook wilt zij zichzelf verder ontwikkelen als bestuurder.

Wat Annelot wilt worden als ze later groot is, weet ze nog niet. ''Een baan als arts in het buitenland is wel een droom, maar ik wil bovenal een goede, empathische arts worden en ‘eigen’ blijven''.

In haar vrije tijd houdt ze van sporten en reizen. Nieuwe dingen ontdekken en onderzoeken is daarnaast ook helemaal haar ding!

Midden in de nacht mag je deze arts in spé dan ook gerust wakker maken voor een reis naar Zuid-Afrika, een concert van Aretha Franklin, of - iets minder groots - tiramisu.

Annelots wijze boodschap voor andere geneeskundestudenten is: ''Stand up for what you believe in. Probeer te kiezen voor datgene waar jij je fijn bij voelt en datgene waarvan jij overtuigd bent dat het goede is. Ongeacht of dat bijvoorbeeld tegen de status quo indruist''.

 

Mocht je vragen hebben voor Annelot, dan kan je haar bereiken via: annelot.vandermeulen@degeneeskundestudent.nl