Amsterdam - Jan-Willem Bruggeman

Jan Willem is 23 jaar oud en nu eerstejaars masterstudent aan de VU. Mét een kleine omweg, want eerst studeerde hij aan het Amsterdam University College, waarna hij via de zij-instroom aan Geneeskunde is begonnen.

Sinds eind 2017 is Jan Willem onze portefeuillehouder namens de VU. Waarom? Jan Willem: “Ik ben bij De Geneeskundestudent gegaan om onderzoek te mogen doen met de data van de enquête. Deze is ingevuld door 3.000 geneeskundestudenten! Daarnaast is het ook erg leuk om andere studenten uit het hele land te leren kennen—vooral als zij-instromer.” Hij buigt zich over de onderwerpen Diversiteit en Toegankelijkheid van de opleiding.

Jan Willem wil als bestuurslid zijn medestudenten zo goed mogelijk vertegenwoordigen met behulp van de enquête. “Het is ontzettend lastig om de mening van studenten goed te vertegenwoordigen. De enquête vertelt ons welke onderwerpen belangrijk zijn voor geneeskundestudenten. Ik hoop de data maximaal te kunnen benutten en er natuurlijk de juiste conclusies uit te kunnen trekken.”

Naast enthousiast student en onderzoeker, is Jan Willem ook een sportieveling. “In mijn vrije tijd geef ik schaatsles. Erg leuk, vooral als dat kan in het Olympisch Stadion in Amsterdam! Zeilen vind ik ook erg leuk.”

Hoe ziet de toekomst van Jan Willem eruit? “Ik hoop een goede arts en onderzoeker te worden. Welke richting dat wordt weet ik nog niet, maar ik verwacht dat dit wel duidelijk wordt tijdens de coschappen. Ik zie dat de keuzestress bij veel medestudenten nu al toeslaat. Je hebt wel invloed, maar de grootste factor is willekeur. Dus doe wat je leuk vindt en geniet ook van het ‘hier en nu’!”