Amsterdam - Marleen Zethof

Vergaderen, patiënten helpen tijdens coschappen, mensen onderuit halen bij rugby.. Je zou het misschien niet verwachten, maar als we kijken naar Marleen Zethof zijn deze zaken goed te combineren. Marleen is 5e jaars geneeskundestudent aan de UvA én sinds juni 2017 bestuurslid bij De Geneeskundestudent.

“Ik wilde graag bestuurservaring opdoen, en op een andere manier nadenken over mijn studie. Tijdens mijn coschappen kwam ik er eigenlijk pas achter hoe bijzonder onze studie is en wat voor unieke positie je hebt als coassistent.” Dat Marleen graag wat voor coassistenten wil betekenen komt terug in de portefeuille waarvoor ze verantwoordelijk is. Een portefeuille waar menig coassistent veel interesse in heeft: tegemoetkoming. “Het mooiste zou natuurlijk zijn als we het voor elkaar krijgen om tegemoetkoming voor coassistenten te realiseren.”

En wat staat er nog meer op de planning van Marleen? Als ze later groot is, “wat met mijn 1.63 m lastig wordt…”, dan hoopt ze op een plek te komen waar ze veel energie van kan krijgen. Maar ook met haar 1.63 is het één ding wat zeker is: Marleen is iemand om rekening mee te houden. Of het nou in de spreekkamer of op het rugbyveld is, of wanneer ze probeert richting de cao-onderhandelaren of de politiek een tegemoetkoming voor co-assistenten te regelen, Marleen zal vol energie en overtuiging de strijd aangaan.