Dagelijks bestuur - Amir Abdelmoumen

Hij houdt van gooien met jongleerballen en mensen, maar is sinds november 2016 ook actief binnen De Geneeskundestudent als commissaris extern. Ik heb het natuurlijk over Amir Abdelmoumen.

Deze internist-endocrinoloog in de dop is 21 jaren jong en zit nu in het 3e jaar van de opleiding. In zijn vrije tijd kan je hem achter een piano of op een wielrenfiets vinden. Ook heeft hij acht jaar lang bij het circus gezeten en moet je niet raar opkijken als hij af en toe nog iemand de lucht in gooit! Als hij zichzelf zou moeten omschrijven zou het ‘gedisciplineerd, assertief en bedachtzaam’ zijn.

Waarom hij heeft gekozen voor De Geneeskundestudent? Dit heeft meerdere redenen. Hij heeft altijd al interesse gehad in onderwijs en vindt het belangrijk dat zijn medestudenten op de hoogte blijven en meer bewust worden van alle ontwikkelingen zodat ze later goed voorbereid aan de slag kunnen. ‘De maatschappij is steeds meer aan het medicaliseren en derhalve zal ‘zorg’ een steeds prominentere rol gaan spelen’, aldus Amir. Ook vindt hij dat de jonge generatie veel te klagen heeft, maar er vervolgens niks mee doet. Amir gelooft heilig in de Rotterdamse leus “geen woorden, maar daden” en hoopt dit bij De Geneeskundestudent in de praktijk te kunnen brengen!

Als vertegenwoordiger van Rotterdam wil hij dat zijn medestudenten in Rotterdam, maar ook in de rest van Nederland, een actievere en kritischere houding aannemen en zo meer hun eigen toekomst bepalen. ‘Ik wil laten zien dat we het als geneeskundestudenten nog best goed voor elkaar hebben en best veel te zeggen hebben. We moeten niet zomaar alles laten gebeuren en voor onszelf opkomen.’

Wat hij jullie graag mee wil geven? ‘Hoe cliché het ook is: Doe hetgeen waar jij de meeste interesse in hebt en hetgeen wat je leuk vindt, en dus niet wat anderen doen. Op die manier haal je het beste uit jezelf en kom je het verst!’

Heb jij een vraag voor Amir of wil je met hem ergens over sparren? Hij hoort graag van je op commissaris.extern@degeneeskundestudent.nl!