Dagelijks Bestuur - Claudia van Woerkom

De Geneeskundestudent is een vereniging vóór en dóór geneeskundestudenten. De komende tijd zullen we onze bestuursleden één voor één aan je voorstellen!

Claudia van Woerkom (1992) is sinds april 2014 met veel plezier vertegenwoordigend bestuurslid in Groningen. Bij De Geneeskundestudent vond zij het enthousiasme, de harde werkers en de kritische houding waardoor zowel lokaal als nationaal veel voor elkaar wordt gekregen. Claudia vindt het dan ook belangrijk dat geneeskundestudenten optimaal vertegenwoordigd zijn en onder de beste omstandigheden hun studie kunnen volbrengen. In Groningen staat ze onder andere aan het hoofd van een actief Faculteitspanel, woont ze vergaderingen van de medezeggenschapsraad bij en organiseert ze thema-bijeenkomsten. Oók houdt ze zich bezig met de kwaliteit van lichamelijk onderzoek van coassistenten, decentrale selectie en medisch leiderschap. Het is dan ook niet gek dat deze gedreven alles-kunner per januari 2016 het stokje overneemt van Edwin Duijzer, en verder gaat als voorzitter van De Geneeskundestudent!

Sinds kleins af aan wil deze – inmiddels - vijfdejaars geneeskundestudent uit Groningen kinderarts worden, maar door het vele reizen is daar de droom van tropenarts bij gekomen. Uiteindelijk wil ze een baan als specialist kunnen combineren met een functie binnen een bestuur of het onderwijs om zo haar ervaring over te dragen en een brug te slaan tussen de praktijk en theorie. Haar grote passie is reizen. Het liefste wil ze de hele wereld zien, om al die diverse mensen uit verschillende culturen te ontmoeten die ieder weer een andere kijk op het leven hebben.

Claudia heeft een duidelijke boodschap aan haar medestudenten. “Probeer zo veel mogelijk uit je studententijd te halen door te ontdekken waar jouw interesses liggen en daar mee aan de slag te gaan! Je cv zou een reflectie moeten zijn van wie je bent, niet van wie of wat je wilt worden.”

Wil jij wel eens een babbeltje maken met onze toekomstige voorzitter? Claudia hoort graag van je op voorzitter@degeneeskundestudent.nl!