Groningen - Jesse Koper

Jesse Koper is 26 jaar, coassistent in Groningen en sinds april 2017 vertegenwoordiger binnen het bestuur van De Geneeskundestudent. Hij omschrijft zichzelf als een idealist, pragmatist en humanist en in zijn vrije tijd is hij graag sportief bezig en woont hij ook lezingen bij om zich op een breed vlak te ontwikkelen.

Jesse werd bestuurslid omdat hij het belangrijk vindt dat beleid geijkt wordt op de belangen van de mensen waarop het invloed heeft. Dankzij verschillende ervaringen heeft hij geleerd dat zijn grootste passies liggen in het bestuur, de ethiek, politiek, wetenschap en zorg. En dan met name het speelveld daartussen. Bovendien wil hij graag meer mensen ontmoeten die ondernemend zijn op dat gebied en van hen leren. Hij vindt het belangrijk dat geneeskundestudenten terecht kunnen bij een organisatie die hun belangen en zorgen serieus neemt en hier daadwerkelijk mee aan de slag gaat. Jesse hoopt als bestuurslid daarom een luisterend oor te zijn voor álle geneeskundestudenten en te zorgen dat er op landelijk niveau echt iets met die belangen gebeurd. Hij hoopt bij te dragen aan een goede opleidingservaring met uiteindelijk betere dokters.

In de toekomst wordt Jesse graag een arts die zijn taken combineert met bestuurlijke, politieke, ondernemende en/of organisatorische functies. Hij heeft de ambitie zichzelf hierin bekwaam te maken en voor veel mensen iets goeds te doen. Dat is immers wat hem gelukkig maakt.

Zijn boodschap voor andere geneeskundestudenten? ‘Haal zoveel mogelijk uit je tijd als geneeskundestudent. Nu heb je nog de tijd om jezelf te leren kennen en erachter te komen wat je allemaal wilt en kunt. Als je weet waar je passies en talenten liggen kun je de hele wereld aan. De samenleving snakt volgens mij naar meer mensen die weten wie ze willen zijn en werken aan een wereld zoals zij die willen zien!’.

Heb jij naar aanleiding van bovenstaand stuk nog vragen voor Jesse? Neem dan gerust contact op met hem via groningen@degeneeskundestudent.nl!