Groningen - Kimberley Anneveldt

De Geneeskundestudent is een vereniging voor en door geneeskundestudenten. De komende tijd zullen we onze bestuursleden één voor één aan je voorstellen!

Hoe noem je een bestuurder in hart en nieren? Kimberley Anneveldt (1993)! Na een bestuursjaar bij zowel IFMSA-Groningen als IFMSA-NL, is deze georganiseerde, gedreven en zorgzame vierdejaars geneeskundestudente uit Groningen sinds mei 2015 portefeuillehouder bij De Geneeskundestudent.

Zoveel bestuur? Waarom? Naast dat het ontzettend leerzaam en leuk is, wordt Kimberley ook productiever naarmate ze het drukker krijgt. “Bovendien sprak het me erg aan dat ik me op deze manier kon gaan inzetten voor mijn medestudenten op landelijk niveau en helemaal in een onderwerp kon gaan duiken. “

Als portefeuillehouder houdt ze zich bezig met de “Arbeidsmarkt” waar ze kijkt hoe ze ervoor kan zorgen dat geneeskundestudenten hier zo optimaal mogelijk op zijn voorbereid.  Verder houdt ze zich ook bezig met  “(On)professioneel gedrag” en probeert ze in kaart te brengen in hoeverre dit in de Nederlandse curricula is opgenomen en wat er gebeurt met studenten die onprofessioneel gedrag vertonen tijdens de studie.  Vanuit die portefeuille gaat ze onder andere aan de slag met een handreiking over optimaal functioneren van studenten voor De Geneeskundestudent.

Zoals op de foto te zien is, houdt Kimberley erg van reizen. Je mag haar ’s nachts dus altijd wakker maken voor een vliegticket naar een onbekende bestemming! Later wordt ze gynaecoloog, tropenarts of betrokken bij internationaal gezondheidsbeleid, maar het liefste alledrie tegelijkertijd.

Haar boodschap voor andere geneeskundestudenten: “Loop je tijdens je studie ergens tegen aan? Kom dan in actie! Er zijn heel veel mensen die zich inzetten voor het optimaliseren van jouw studie en graag met je meedenken over oplossingen!”

Wil je met Kimberley meedenken over de “Arbeidsmarkt” of “(On)professioneel gedrag”? Mail dan naar kimberley.anneveldt@degeneeskundestudent.nl, ze zal ergens een gaatje kunnen vinden om je terug te mailen!