Maastricht - Lottie van Kooten

SEH-arts, internist of toch huisarts? Lottie van Kooten (23 jaar), is zesdejaars geneeskundestudent in Maastricht en is er nog niet helemaal uit.

Sinds mei 2016 houdt zij zich bezig met de portefeuilles leefstijl en, toepasselijk, beroepskeuze, “Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging naast mijn studie Geneeskunde. Na eerdere bestuursfuncties wilde ik het graag wat professioneler en op landelijk niveau aan pakken. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in het onderzoek, onderwijs en de beleidskant van de zorg; dit vond ik allemaal terug in een bestuursfunctie bij De Geneeskundestudent. “ 

Naast haar portefeuilles organiseert ze met haar mede bestuursgenootjes de landelijke themabijeenkomst van 26 november aanstaande, met als thema ‘Arts van de Toekomst’. “Het belooft een inspirerende dag te worden met verschillende lezingen en workshops om jullie optimaal voor te bereiden op de veranderingen die optreden binnen de zorg. Wil je ook weten wat jou als toekomstig arts te wachten staat? Mis het niet!” 

Lottie is erg sportief en houdt van avonturen; zo crosst ze op haar wielrenfiets door de Limburgse heuvels en mag je haar midden in de nacht wakker maken voor een mooie reis. 
“ Mijn boodschap voor andere geneeskundestudenten is: zeg nooit, nooit. Ik ben er van overtuigd dat als je iets echt wil en je ervoor gaat, het je uiteindelijk ook lukt.”

 

Wil je Lottie wat vragen? Mail dan naar: lottie.vankooten@degeneeskundestudent.nl