Maastricht - Maxime Laugs

Maxime Laugs, 21 jaar en 4e-jaar geneeskundestudent in Maastricht, vervult sinds november 2017 de functie van portefeuillehouder binnen het bestuur van De Geneeskundestudent. Haar belangrijkste reden om bestuurslid te worden was de verantwoordelijkheid die het met zich mee brengt en de mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen. Daarnaast sprak ook de inhoud van de functie haar aan: ‘Vooral het feit dat er nog zoveel te bereiken is voor geneeskundestudenten op landelijk niveau en dat ik daar deel van uit mag maken vind ik mooi’.

Als portefeuillehouder van E-healt & Innovatie wil ze de komende tijd aandacht vragen voor innovatieve zorg en de zorg van de toekomst binnen het curriculum van de geneeskundeopleiding: ‘Ik wil gaan inventariseren hoe geneeskundestudenten beter kunnen en willen worden voorbereid op de zorg van de toekomst en hoe dit bewerkstelligt kan worden’.

In haar vrije tijd gaat Maxime graag een hapje eten of naar de bioscoop met vriendinnen, haar vriendje of familie. Het liefst met een zak maltesers want daar kan ze geen genoeg van krijgen! Verder haalt ze ook veel plezier en ontspanning uit dansen en knuffelen met haar petekindje van 1,5. Als ze later groot is wil ze waarschijnlijk kinderarts worden, maar huisarts maakt ook nog een goede kans. Met haar ambitieuze en optimistische instelling gaat Maxime in ieder geval recht op haar doel af.

Tot slot wat Maxime zou willen meegeven aan geneeskundestudenten: ‘Laat je niet teveel beïnvloeden door de hoge lat die ons dikwijls wordt voorgelegd. Heb vooral plezier in je studie en doe extra activiteiten omdat je het leuk vind en er iets uithaalt, niet omdat het van je wordt verwacht. Dokter worden we vast allemaal, er zijn alleen meerdere wegen die naar Rome leiden’