Maastricht - Noor de Cort

Noor de Cort is sinds juni 2007 bestuurslid bij De Geneeskundestudent, waar ze de functie als Vertegenwoordiger van Maastricht op zich heeft genomen. “Ik hoop als vertegenwoordiger vooral de naamsbekendheid van DG te vergroten en ervoor te zorgen dat studenten ook echt weten wat ze aan ons hebben.” Dat Noor graag wat voor geneeskundestudenten wilt betekenen blijkt ook uit de motivatie waarom ze bestuurslid is geworden “Ik wilde graag iets naast m’n studie doen waarmee ik zowel mijn horizon en netwerk kon verbreden als iets betekenen voor geneeskundestudenten. Een bestuursfunctie bij DG was daar een mooie combinatie van.”

Wie is Noor dan precies? Je zou haar in het kort kunnen beschrijven als kritisch, nuchter en zorgzaam. Naast bestuurslid is Noor 5e jaars geneeskundestudent in Maastricht. Buiten het ziekenhuis en de vergaderzalen kan je Noor tegen komen zeilend op het water. Iets wat ze in haar vrije tijd graag doet. Ook voor een kopje koffie is Noor altijd wel te porren, zeker als je een reep witte chocolade mee brengt. En waar kunnen we Noor over 10 jaar vinden? Waarschijnlijk in de buurt van kinderen. “Als ik later groot ben word ik kinderarts en mama”

Tot slot vroegen we Noor om haar boodschap voor andere geneeskundestudenten: “Laat je niet opjagen door de medische wereld om je heen, als je ergens voor gaat waar je enthousiast van wordt kom je er vanzelf!”