Nijmegen - Daniëlle Janssen

Daniëlle Janssen, 23 jaar en 5e-jaar geneeskundestudent in Nijmegen, vervult sinds november 2017 de functie van portefeuillehouder binnen het bestuur van De Geneeskundestudent. Ze is bestuurslid geworden omdat ze graag betrokken wilde zijn bij maatschappelijke veranderingen en problemen, en mee wilde denken over het grote plaatje: ‘Op deze manier wil ik bewust bezig zijn met maatschappelijke debatten, politieke kwesties en hierin ook mijn stem laten horen’.

Tijdens haar periode als bestuur hoopt ze bij te dragen aan de groei van de vereniging en zoveel mogelijk kennis laten maken met De Geneeskundestudent: ‘Ik wil na mijn bestuurstijd iets achter laten, het liefst iets waar meerdere studenten nog baat bij zullen hebben.’

Danielle omschrijft zichzelf als een spontane, zorgzame en directe meid die in haar vrije tijd graag bezig is met haar twee grote hobby’s: sporten en koken. Ze kookt graag lekkere recepten voor vrienden of familie en gaat daarnaast iedere week naar de sportschool.

Als sinds het begin van haar studie weet Daniëlle dat ze huisarts wil worden. Eigenlijk vindt ze veel vakgebieden heel interessant en hoopt dit in de huisartsgeneeskunde te kunnen combineren. Naast huisarts worden staat ook het maken van een mooie avontuurlijke reis nog op haar to-do list.

Tot slot wat Daniëlle aan andere geneeskundestudenten zou willen meegeven: ‘Geneeskunde is niet een van de makkelijkste studies, maar het is er zeker een waar je uiteindelijk een heel mooi doel mee bereikt namelijk mensen helpen! Hou dit voor ogen in de moeilijke tijden en vergeet vooral niet om tussendoor veel plezier te maken en iedere dag te genieten’.