Rotterdam - Ibtissam Acem

Ibtissam is een van de nieuwste aanwinsten van De Geneeskundestudent. Deze 21-jarige Rotterdamse heeft bijna haar bachelor afgerond en is sinds november 2017 bestuurslid bij DG.

Gedreven en kritisch – zo kun je Ibtissam beschrijven. Als portefeuillehouder Arbeidsmarkt en Beroepskeuze levert Ibtissam een bijdrage aan optimale omstandigheden tijdens de studie en rond het afstuderen. Dit, zodat je als geneeskundestudent een goede kans maakt op de vervolgopleiding die het beste bij je past.

Waarom bij De Geneeskundestudent? Ibtissam: “Ik vind het belangrijk dat de stem van de geneeskundestudenten gehoord wordt. Ik was altijd al betrokken met het onderwijs binnen mijn faculteit maar ik wilde mij meer richten op de beleidskant van en de maatschappelijke vraagstukken rondom zorg en onderwijs. Daarnaast zag ik het bestuur als een uitdaging waarin ik veel kan leren en mezelf kan ontwikkelen.”

Na haar afstuderen wil Ibtissam meer dan alleen dokteren. “Als portefeuillehouder Arbeidsmarkt en Beroepskeuze ondervind ik als geen ander hoe leuk en divers de mogelijkheden zijn die je na je artsenbul hebt. Ik weet niet precies wat ik later wil worden, maar ik wil mijn baan als arts graag combineren met onderzoek doen en/of een rol in het onderwijs.”

In haar vrije tijd gaat Ibtissam graag zwemmen, of lekker uit eten. Als naast al deze drukke activiteiten nog tijd over is, wil ze wel op reis. “Een safari door Afrika of met de Trans Siberië Express naar China… Maar ook voor een weekendje Brugge zou je mij wakker mogen maken.” Haar tip voor medestudenten? “Doe vooral wat je leuk vindt en zorg dat je jezelf blijft!”