Rotterdam - Laurens van Zandvoort

5e-jaars student aan het Erasmus MC en 23 lentes jong: in zijn eigen woorden is hij overenthousiast, gepassioneerd en 1.80 meter: Laurens van Zandvoort is de vertegenwoordiger van De Geneeskundestudent in Rotterdam!

“Als student geneeskunde krijg je genoeg mee over hoe de faculteit in elkaar zit, maar juist de randvoorwaarden waarvan iedereen denkt, dat regelt iemand anders wel, daar ben ik in geïnteresseerd. ”  Laurens vindt het belangrijk dat medestudenten zich beseffen dat er meer is dan alleen studeren. “Rotterdam is een fanatieke stad als het gaat om extra curriculaire bezigheden, maar studenten moeten goed opletten dat het niet teveel wordt.”  Zijn eigen ambitie is interventiecardioloog worden. “Word alleen niet boos als ik over 10 jaar stiekem verzekeringsarts ben geworden omdat me dat leuker leek tijdens m’n coschappen. Mijn boodschap voor andere geneeskundestudenten is: Probeer zo vroeg mogelijk in je studie iets te vinden waar je je passie in kwijt kan. Het maakt niet uit als je dit tig keer verandert, maar passie voor je vak is aanstekelijk en dat is belangrijk.” 

Studeer je geneeskunde in Rotterdam en wil je meer weten over De Geneeskundestudent of wat wij voor jou kunnen doen? Mail dan naar rotterdam@degeneeskundestudent.nl