Utrecht - Romee Casteleijn

Deze 24-jarige enthousiaste, leergierige en nuchtere vijfdejaars geneeskundestudent uit Utrecht vind je geregeld op de hardloopbaan, bokschool of in haar favoriete koffietentjes. Naast haar tweede master ‘’Health Economics, Policy and Law’’ die ze volgt aan de Erasmus Universiteit houdt Romée zich vanaf november 2017 bezig als vertegenwoordiger van Utrecht binnen het bestuur van De Geneeskundestudent.

Als bestuurslid hoopt Romée de geneeskundestudenten zo goed mogelijk te kunnen vertegenwoordigen. ‘’Ik wil de problemen die spelen op universiteiten oppikken en kijken of we daar op landelijk niveau iets aan kunnen doen.’’ Daarnaast vindt ze het belangrijk dat co-asisstenten goed vertegenwoordigd worden zodat zij ook een stem hebben.

Ze is bestuurslid geworden om meerdere redenen. ‘’Binnen de geneeskunde wordt veel op medische kennis gefocust. Ik vind het echter belangrijk dat studenten zich persoonlijk ontwikkelen en meer leren dan vakinhoudelijke kennis.’’ Ze streeft naar een bredere blik onder geneeskundestudenten: maatschappelijke veranderingen, toekomstige innovaties, persoonlijk leiderschap. Dit zijn allemaal onderwerpen waar volgens Romée meer aandacht op gevestigd mag worden.

Voor nu hoopt ze op een toekomst als gynaecoloog: ‘’de combinatie van OK en patiëntencontact vind ik aantrekkelijk’’. Maar voor nu hoef je haar nog niet midden in de nacht wakker te maken voor een gecompliceerde bevalling; als een echte koffieverslaafde komt ze voor cappuccino graag haar bed uit.

Wat is Romée’s boodschap voor andere geneeskundestudenten? ‘’Maak keuzes waar jij gelukkig van wordt en laat je niet opjagen door cijfers of andere studenten die continu bezig zijn met CV-building. Kijk eens verder dan alleen de geneeskunde; er zijn zoveel interessante richtingen en vakgebieden die niet aan bod komen tijdens de opleiding.’’

Heb jij nog andere vragen voor Romée of ben je benieuwd waar ze zich als vertegenwoordiger zoal mee bezighoudt? Mail gerust naar: utrecht@degeneeskundestudent.nl