Wil jij dokter worden?

Denk jij erover om geneeskunde te studeren? Dan ben je hier op de juiste plek. In de onderstaande video leggen we uit hoe de opleiding eruit ziet en wat je mogelijkheden zijn als je eenmaal arts bent.

Verschillende universiteiten

Er zijn 8 verschillende plekken in Nederland waar je de geneeskunde opleiding kunt volgen. De opbouw van de studie en de aandachtsgebieden verschillen per faculteit. Zoek dus een opleiding die het beste past bij jouw ambities en interesses.

Vervolgopleidingen

Na je geneeskundeopleiding kun je kiezen uit meer dan 40 vervolgopleidingen om je te specialiseren.
Bijvoorbeeld als huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist in het ziekenhuis. Wil je graag weten op welke plekken je kunt werken en uit welke vervolgopleidingen je kunt kiezen? Kijk dan eens op de website Startalsarts.nl.  Deze website is bedoeld voor geneeskundestudenten die (bijna) klaar zijn met hun opleiding, maar voor jou als toekomstig student ook heel informatief.

Arts van de toekomst

Het werk van de arts is volop in beweging. De samenleving en zorg veranderen snel. Als jij klaar bent met je opleiding tot arts ziet de gezondheidszorg er waarschijnlijk heel anders uit dan nu.

Artsenfederatie KNMG stelde een document op waarin aan de hand van trends en ontwikkelingen vooruit wordt gekeken. Hierin staan de ‘De rollen van de arts in 2040’ beschreven.

Er worden vijf rollen voor de arts in 2040 beschreven: medicus, duider, netwerker, richtinggever en vernieuwer. Artsen vervullen deze rollen nu al, maar door de maatschappelijke verandering gaan deze rollen een andere invulling krijgen. Het model laat zien dat artsen (in spe), afhankelijk van hun levensfase, carrière, interesse, specialisme en context verschillende of andere rollen kunnen nemen of invullen. Meer weten? Kijk op www.arts2040.nl.