Vanuit de vertegenwoordigende rol hebben de bestuursleden de taak om ontwikkelingen en problemen op de faculteit te signaleren, de mening van de studenten te vertegenwoordigen, de standpunten van De Geneeskundestudent terug te koppelen en themabijeenkomsten te organiseren. Vanuit de portefeuillehoudersfunctie verdiepen de algemeen bestuursleden zich in zaken zoals de tegemoetkoming, selectie en capaciteit van de opleiding Geneeskunde.

Geneeskunde is een prachtig vakgebied, maar het is mij opgevallen dat er ruimte is voor verbetering in de aanloop om arts te worden. Het is belangrijk dat de randvoorwaarden goed verzorgd zijn, zodat jij je optimaal kunt ontwikkelen en op de plek terecht kunt komen die bij jou past. Zo vind ik het belangrijk dat iedere jonge dokter zich veilig voelt op de werkvloer, goede begeleiding krijgt en op de hoogte is van alle mogelijkheden die de studie biedt. Een continue kritische blik is hierbij van essentieel belang. Wij hebben allemaal een mening over de studie. Die mening is cruciaal, maar komt lang niet altijd op de juiste plek. Daarom daag ik ook jou uit om je kritische blik te laten horen en hoop ik dat je De Geneeskundestudent laagdrempelig weet te vinden! Ik kijk er naar uit om samen met mijn collega’s van De Geneeskundestudent ons op nationaal niveau in te zetten voor actuele thema’s die ons allemaal aangaan, zodat de artsen van de toekomst op een veiligere en prettigere manier de beste zorgprofessionals worden.

Brecht van der Velden, Maastricht
Ontwikkeling. Iets wat een mens/arts maakt tot wie hij of zij is. De Geneeskundestudent biedt artsen in spe de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf, tot de beste versie van geneeskundestudenten als arts en de omstandigheden in de medische sector te ontwikkelen tot de beste versie. Ik kan niet wachten om mij te ontwikkelen binnen elke pijler waar de Geneeskundestudent zich mee bezighoudt en daarbij een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van andere artsen in spe.

Lisa van Velsen, Groningen
Het is belangrijk dat elke geneeskundestudent de kans krijgt om in een stimulerende en veilige omgeving zichzelf te ontwikkelen tot een arts van de toekomst. Een arts die met behulp van de juiste begeleiding en genoeg kennis over toekomstperspectief en baankansen de arbeidsmarkt betreedt en op de juiste plek terecht komt. Dit is een van de dingen waar De Geneeskundestudent zich mee bezig houdt en hier zet ik me graag voor in! Daarnaast is er een grote instroom aan nieuwe geneeskundestudenten, zijn er lange wachttijden voor coschappen en groeit de pool met basisartsen. Ik wil me in dit probleem verdiepen om te kijken hoe dit mogelijk anders kan. Ik kijk uit naar de komende periode als Algemeen Bestuurslid, waarin ik de studenten uit Groningen zal vertegenwoordigen en me graag inzet voor de belangen van alle huidige en toekomstige geneeskundestudenten van Nederland!

Christiaan Meijer, Nijmegen
In de bachelor geneeskunde viel me al sterk op hoeveel inspraak je mag hebben op facultair niveau. Dit zie ik als een recht van studenten en deze bestuursfunctie vind ik dan ook een mooie kans om dit recht daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Na mijn master medisch management, wil ik de theoretische vaardigheden die ik heb opgedaan graag gebruiken en deze kans benutten om de belangen van geneeskunde studenten in de stad Nijmegen zo goed als mogelijk te behartigen. Op nationaal niveau streef ik ernaar om problemen die gelden voor alle geneeskundestudenten aan te kaarten en als één stem te laten doordringen tot waar de beslissingen daadwerkelijk gemaakt worden.

Loraine Reichwein, Amsterdam (UvA)
De arts van de toekomst (jij!) is er een die verder kijkt dan zijn eigen spreekkamer en maatschappelijk betrokken is. Dat begint al als geneeskundestudent! Als artsen in spe is het daarom belangrijk dat wij mee praten en lobbyen voor belangrijke onderwerpen zoals Klimaatverandering & Gezondheid, inclusiviteit in de gezondheidszorg, Global Health én onze eigen opleiding. Het is daarom waardevol dat alle geneeskundestudenten de ruimte krijgen om zich naast de ‘standaard’ loopbaancarrière op verschillende vlakken persoonlijk te ontwikkelen en aangemoedigd worden om te participeren in de publiekelijke discussies. Wij zullen immers de gezondheid van de toekomst op ons nemen! Samen met mijn medebestuursleden bij De Geneeskundestudent wil ik kijken op wat voor manieren wij dit kunnen aanmoedigen, door onder andere in gesprek te gaan met studenten, opleiders en artsenorganisaties.

Fabienne Hofmans
Redacteur Arts in Spe
Ik ben van mening dat een goede arts veel meer is dan enkel iemand die de juiste diagnoses stelt. Wij zijn er ook om de artsenopleiding te verbeteren voor onze opvolgers en de medische zorg zowel op lokaal als landelijk niveau te optimaliseren. Deze mening is tijdens deze eerste maanden van mijn coschappen alleen maar sterker geworden. Als coassistent zie ik de pracht van het artsen vak, maar ook de complexiteit van deze functie als spil in het netwerk van zorgverzekeraars, farmaceuten, ziekenhuizen, eerstelijnszorg, de wet en eigen privé. Natuurlijk houdt het daar nog niet op en bepalen onderwerpen als verduurzaming, inhaalzorg en digitalisering op de werkvloer ook hoe we ’s nachts slapen. Hier is veel over te schrijven en aan te verbeteren en dat is precies wat ik bij De Geneeskundestudent wil gaan doen.

Sheeney Magdalena, Amsterdam (VU)
"Na een geweldige jaar als bestuurslid bij de facultaire studentenraad van de VU wilde ik graag nog betrokken zijn bij het onderwijs, maar ook bij het behartigen van de belangen van de geneeskundestudenten. De Geneeskundestudent is voor mij de juiste plek om de geneeskundestudenten aan de VU te vertegenwoordigen en een brug te slaan tussen geneeskundestudenten, de gezondheidszorg en het onderwijs. Ik hoop met mijn enthousiasme te kunnen bijdragen aan de verbetering van de opleiding van de artsen van de toekomst."

Jane Splinter, Amsterdam (VU)
Geneeskunde is een prachtig vak. Het is een vak waar constante innovatie mogelijk én nodig is. Ik ben bestuurslid bij De Geneeskundestudent, omdat ik graag meedenk over deze innovatie en mij hiervoor in wil zetten. Regionaal niveau en landelijk niveau kunnen een wisselwerking op elkaar kunnen hebben en De Geneeskundestudent kan hierin faciliteren. Goede ideeën van faculteiten kunnen doorgespeeld worden naar landelijk niveau en ideeën vanaf landelijk niveau kunnen doorgespeeld worden naar faculteiten! Ik zie ernaar uit om hier een rol in te spelen.

De afgelopen tijd heeft laten zien dat gezondheid bovenal een maatschappelijke kwestie is en dat zorgprofessionals ook mee kunnen praten over die beslissingen in de gezondheidszorg die hen aangaan. Ook voor de geneeskundestudie vind ik dit maatschappelijk bewustzijn en de betrokkenheid van de (toekomstig) zorgprofessional essentieel. Om die artsen te kunnen worden die wij willen zijn, is het belangrijk dat wij als geneeskundestudenten kritisch durven en kunnen zijn op onszelf, de opleiding en onze leeromgeving; en dat onze mening gehoord wordt voor dat wat ons vandaag en morgen aangaat.
Bij de Geneeskundestudent hoop ik te kunnen bijdragen aan een prettige, inclusieve en duurzame leeromgeving die de geneeskundestudenten van nu in staat stelt zich te ontwikkelen tot de bekwame, maatschappelijk betrokken en kritische artsen van de toekomst.

De weg naar het artsenberoep is relatief lang, waarbij je als student door de jaren heen enorme ontwikkelingen ondergaat. Het is een prachtig vak, maar er zijn ook zaken die verbeteringen en veranderingen behoeven. Ik merk dat we gedurende de opleiding zijn geconfronteerd met complexe vraagstukken over onder andere de arbeidsmarkt, toetsing en beoordelingen, wachttijden, loopbaankeuze en de algehele prestatiedruk die wordt ervaren. Hier wil ik me dan ook voor inzetten. Ik wil werken aan een opleiding waar iedere student gestimuleerd wordt om het beste uit zichzelf te halen, zodat we uiteindelijk de beste artsen op de juiste plek in de samenleving hebben. Na een jaar actief te zijn geweest op facultair niveau heb ik dan ook veel zin om dit werk voort te zetten op landelijk niveau bij De Geneeskundestudent.

De medische wereld van vandaag is niet de medische wereld van morgen. Het is daarom belangrijk dat de studie geneeskunde hier in mee verandert en dat wij als geneeskundestudenten hier inspraak in hebben. Graag vervul ik hier een rol in door middel van een laagdrempelig aanspreekpunt te zijn voor mijn medestudenten en actualiteiten binnen mijn eigen faculteit aan te kaarten met ons bestuur en eventueel andere betrokken partijen. Op deze manier bieden we iedereen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen tot best mogelijke arts op de juiste plek.

Sammy Steenvoorden, Leiden
Net begonnen aan je studie Geneeskunde of aan het begin van je coschappen krijg je de cijfers te zien over het aantal burn-outs onder geneeskundestudenten. Met het advies om dus maar goed op jezelf te letten, want de studie is nou eenmaal zo. Dat is toch de omgekeerde wereld? Waarom moeten studenten zich aanpassen aan de studie, in plaats van het werkklimaat te verbeteren? Daarom wil ik me hard gaan maken voor veilig klimaat waarin je optimaal jezelf kan ontwikkelen. Ik kijk er naar uit om als Algemeen Bestuurslid de geneeskunde studenten te vertegenwoordigen en de Geneeskunde studie nog leuker te maken!

Geneeskunde is een super leuke studie en biedt ontzettend veel mogelijkheden. Het beeld van de studie naar de buitenwereld lijkt soms wat eenzijdig en sommige aspecten zijn wat mij betreft nog onderbelicht. Ik denk dat er veel winst valt te behalen door scholieren en studenten die aan het begin van hun geneeskundige carrière staan, goede voorlichting te geven over alles wat hun te wachten staat en ook alle kanten die je uiteindelijk op kunt met een diploma op zak. Ik kijk er naar uit om mij als bestuurslid bij De Geneeskundestudent hiervoor te gaan inzetten en op deze manier hoop ik dat studenten met meer plezier en realistischer beeld aan de studie kunnen beginnen en deze ook beter kunnen volhouden.