Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar – Talking Medicine : Medisch Leiderschap in Crisistijd

13 april 2021 om 19:30 - 21:00

Wat is medisch leiderschap en waarom is dit van belang? Hoe zorg je als (toekomstig) arts dat je invloed hebt op de gezondheidszorg? Deze en meer vragen staan centraal in het webinar ‘Medisch Leiderschap in Crisistijd’ op dinsdag 13 april. Deelname is gratis voor leden van De Geneeskundestudent.

In dit webinar vertellen de inspirerende sprekers Mariëlle Bartholomeus en Michel van Baal je hoe je als medisch professional leiderschap kunt tonen en waarom dat belangrijk is, juist in deze tijd. Ontdek hoe jij een echte ‘dokter in the lead’ wordt en de verbindende factor kunt zijn tussen verschillende partijen in de zorg!

Medisch leiderschap in het epicentrum van de eerste golf

Neuroloog Mariëlle Bartholomeus, is voormalig medisch directeur van Ziekenhuis Bernhoven en is nu werkzaam bij Rivas Zorggroep als lid van de Raad van Bestuur. Het Bernhoven Ziekenhuis in Uden was hét epicentrum van de eerste coronagolf. Bartholomeus wordt geroemd voor haar manier van leidinggeven tijdens deze heftige periode, ze werd hiervoor zelfs beloond met de landelijke titel Topvrouw 2020. Tijdens het webinar vertelt ze over hoe ze de eerste coronagolf heeft ervaren, over de lessen die ze hiervan heeft geleerd en wat haar visie is op medisch leiderschap.

Crisiscommunicatie ten tijde van COVID-19

Zeg je persconferentie, dan denkt iedereen aan de persconferenties van Mark Rutte en Hugo de Jonge met op de achtergrond een gebarentolk. Om het coronavirus te bestrijden is het cruciaal dat alle Nederlanders goed op de hoogte zijn van de situatie en de maatregelen. Michel van Baal, Hoofd Communicatie en Public Affairs van de KNMG, kijkt terug op de communicatie tijdens de coronacrisis. Wat ging goed? En wat kan beter? En wat is de rol van de arts in het publieke debat? Van Baal is oorspronkelijk opgeleid als ‘rocket scientist’, maar verdwaalde al snel in de wereld van de communicatie. Tien jaar werkte hij voor de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Daarna werkte hij 10 jaar als woordvoerder, mediatrainer en hoofd interne en externe communicatie voor de TU Delft. Naast zijn werk blogt hij op zijn eigen website michelvanbaal.nl over communicatie en mediadynamiek, en is hij co-host van de BNR-podcast SpaceCowboys – over ruimtevaart

Praktische informatie

Datum: 13 april 2021
Tijd: 19:30 uur tot 21:00 uur
Kosten: gratis (let op, er is plek voor maximaal 500 deelnemers, vol=vol)
Platform: Zoom

Webinar 13 april

    Vink hier ticket aan, indien er geen plaats meer voor je is kun je je aanmelden voor de wachtlijst.

Gegevens

Datum:
13 april 2021
Tijd:
19:30 - 21:00
Evenement Categorie:

Locatie

Digitaal
Nederland