De anatomie van geldzaken

Na jarenlange studie word je uiteindelijk arts. Tijdens je opleiding leer je de vaardigheden die nodig zijn om patiënten te behandelen. Na het afstuderen begint de zoektocht naar je eerste baan en oefen je je beroep uit binnen bepaalde richtlijnen en specialisaties.

De context waarin jij uiteindelijk kiest om te gaan werken, is heel persoonlijk en hangt samen met dingen die jij als persoon belangrijk vindt. Deze context kan worden opgedeeld in privé en carrière. Privéomstandigheden, zoals je studieschuld en woonsituatie, beïnvloeden de keuzes die je tijdens je carrière maakt. Die carrière gaat over je specialisatie, werkvorm en werkplek: in loondienst of als zelfstandige, in een ziekenhuis of daarbuiten.

De opleiding geneeskunde (en specialistische opleidingen) houdt zich voornamelijk bezig met de arts die zijn beroep uitoefent, en minder met de realiteit van werken: studieschuld, praktijk houden, in een maatschap werken, etc. Dit zijn echter wel thema’s waar studenten zich druk over kunnen maken.

Het structurele doel van deze projectgroep is om studenten in aanraking te laten komen met thema’s die voor hen relevant zijn binnen én buiten het beroep als arts, met betrekking tot financiële thema’s en ondernemerschap. Thema’s waar zelden over gepraat wordt, maar die essentieel zijn om hun beroep als arts zo optimaal mogelijk uit te kunnen oefenen.

Leden

Jeroen van de Zaag
Jeroen van de Zaag
Projectleider
Berk Uzunalioglu
Berk Uzunalioglu
Margot van Genderen
Margot van Genderen