Evenementen

Ieder jaar organiseert De Geneeskundestudent interessante evenementen. Leden krijgen exclusieve toegang. In de agenda zie je wat er in de planning staat. Lees hieronder meer over eerdere evenementen.

BEKIJK EVENEMENTEN

Talking Medicine

In 2019 hebben we een succesvolle eerste editie van het nationale evenement ‘Talking Medicine’ georganiseerd. De vraag ‘hoe ziet de zorg van de toekomst er voor jou uit?’ stond centraal gedurende dit evenement. Verschillende sprekers gaven op een TED-talks geïnspireerde manier hun blik op de toekomst van geneeskunde. In de tweede helft van 2021 zullen we de tweede editie van Talking Medicine organiseren. Om alvast warm te draaien voor dit grote evenement komen er komende maanden ook interessante webinars aan! De eerste webinar is in april en zal gaan over medisch leiderschap. Houd onze socials en agenda in de gaten en zorg ervoor dat je erbij bent!

Van bul naar baan

Naast nationale evenementen, organiseerden we afgelopen jaren ook themabijeenkomsten op alle faculteiten, onder andere de themabijeenkomst ‘Van Bul naar Baan’. Dit is een evenement gericht op geneeskundestudenten in de eindfase van hun studie. In een avond worden studenten middels verschillende workshops geïnformeerd over de BIG-registratie, solliciteren en het eerste contract. Vanwege de huidige coronacrisis hebben we deze themabijeenkomsten omgezet naar twee digitale workshops ‘Help een contract!?’ en ‘Wat je moet weten over de wet BIG’ die we in samenwerking met de LAD elk kwartaal verzorgen. Leden van De Geneeskundestudent die in de eindfase van hun studie zitten krijgen automatisch een uitnodiging per mail om gratis deel te nemen aan deze workshops. Nog geen lid? Meld je hier aan.

KNMG Carrièrebeurs

Om het jaar organiseert De Geneeskundestudent samen met de KNMG de KNMG Carrièrebeurs. Tijdens deze dag kunnen geneeskundestudenten ontdekken van welk vak hun doktershart sneller gaat kloppen. Op de beursvloer geven de verschillende artsenverenigingen informatie over wat hun vak zo interessant maakt. Tijdens de workshops krijgen studenten informatie, inspiratie en praktische tips over verschillende onderwerpen. Bekijk hier een impressiefilm van de carrièrebeurs van 2019. Op 18 juni 2022 zal de volgende KNMG Carrièrebeurs plaatsvinden!

Leden

Maarten Wille
Maarten Wille
Voorzitter werkgroep

Laatste nieuws

Wil je deelnemen?

kijk dan hier!