Actiedag: handen op elkaar voor de co!

Doe ook mee!

Sinds 2022 krijgen coassistenten in de gehandicaptenzorg een volwaardige stagevergoeding van 400 euro per maand. De Geneeskundestudent en de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) vinden dat die stagevergoeding er ook moet komen op alle andere plekken waar coassistenten coschap lopen. Daarbij hebben we jouw hulp nodig! Doe daarom mee aan onze actie op 21 maart: betuig je steun aan de stagevergoeding voor álle coassistenten door je handen in een filmpje op elkaar te slaan. Wij willen namelijk de handen op elkaar krijgen voor goede randvoorwaarden van de studie!

Wat voor actie gaan wij voeren?

Om coassistenten op een positieve manier in de schijnwerpers te zetten, vragen we artsen, studenten en andere betrokkenen om hun steun te betuigen door hun handen op elkaar te krijgen. In een kort filmpje of foto slaan zij hun handen op elkaar om te laten zien dat zij achter een eerlijke stagevergoeding voor alle coassistenten staan. De handen op elkaar krijgen betekent ook dat we de handen ineen moeten slaan: we kunnen dit alleen samen voor elkaar krijgen. Wij willen deze filmpjes en de petitie aanbieden aan de NVZ, de vereniging van ziekenhuizen.

1. Maak een kort filmpje of foto van jezelf (met eventueel andere geneeskundestudenten!) in jouw zorginstelling (of waar je ook bent) waarin jij je handen op elkaar slaat en bijvoorbeeld je steun uitspreekt voor de stagevergoeding. Stuur de video of foto vóór 16 maart naar handenopelkaarvoordeco@degeneeskundestudent.nl, zodat wij het 21 maart op onze kanalen kunnen delen. Wij zullen de hele dag zoveel mogelijk berichten posten. Deel zelf je filmpje of foto op dinsdag 21 maart ook, via je social media (Instagram, LinkedIn, Twitter, Tiktok) met de hashtag #handenopelkaarvoordeco. Spoor daarnaast artsen (en verpleegkundigen) in jouw ziekenhuis aan om ook mee te doen. Hoe meer filmpjes en foto’s, hoe meer impact!

2. Teken onze petitie! Naast filmpjes is het ook van belang om de petitie te tekenen. Zo kan je jouw steun aan de stagevergoeding voor coassistenten laten zien. De petitie willen wij aanbieden aan de voorzitter van de NVZ, Ad Melkert. Via de volgende link kan je jouw handtekening zetten en de actie: https://petities.nl/petitions/geef-coassistenten-een-goede-stagevergoeding?locale=nl

Kijk voor meer informatie op onze actiepagina: https://degeneeskundestudent.nl/actiedag/

Aankomende evenementen

Actieve Projecten

Planetary Health & Duurzaamheid

Lees verder

Tegemoetkoming

Lees verder

Selectie

Lees verder

Bekijk alle projecten