Groningse geneeskundestudenten voor tweede jaar op rij meest betrokken bij onderwijsomstandigheden

Het is januari en dat betekent dat de jaarlijkse enquête van De Geneeskundestudent weer is afgesloten en wordt geanalyseerd. Het hoogste aantal respondenten komt dit jaar uit Groningen; de studenten uit deze stad tonen zich opnieuw het meest betrokken bij het geneeskundeonderwijs en de werkomstandigheden tijdens coschappen. Van alle deelnemers is het grootste deel eerstejaarsstudent (20%) en ligt de leeftijd gemiddeld op 22 jaar met uitschieters naar 17 en 36 jaar. Niet helemaal onverwacht: het overgrote deel van de respondenten is vrouw, maar liefst 80%!

Dit jaar wordt onderzoek gedaan naar onder andere de wachttijden tussen bachelor en master, reistijden, uurbesteding, grensoverschrijdend gedrag en het risico op burn-out bij geneeskundestudenten. Naast deze onderwerpen zet De Geneeskundestudent zich in 2022 in voor de nieuwe projecten Afspiegeling van de arbeidsmarkt in de opleiding, Loopbaanondersteuning en Voorlichting van toekomstig geneeskundestudenten.

De Geneeskundestudent bedankt alle 2811 respondenten voor hun tijd en mening! De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om de belangen van geneeskundestudenten op landelijk niveau te behartigen.

Aankomende evenementen

Actieve Projecten

Planetary Health & Duurzaamheid

Lees verder

Tegemoetkoming

Lees verder

Selectie

Lees verder

Bekijk alle projecten