Onderhandelingsresultaat: tegemoetkoming coassistenten omhoog naar €150

Maandag 27 maart is er een onderhandelingsresultaat bereikt tussen de onderhandelaren van de vakbonden en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) over de cao voor ziekenhuizen. In het resultaat is ook de stagevergoeding voor de coassistenten opgenomen. Per 1 juli zal de onkostenvergoeding omhooggaan van €100 naar €150 per maand, net zoals voor andere WO-stages. Een stap in de goede richting!

De actiedag “Handen op elkaar voor de co” heeft duidelijk gezorgd voor extra aandacht voor de coassistenten bij studenten, artsen en de NVZ. De petitie is inmiddels 13.613 getekend en we hebben veel mooie filmpjes ontvangen. Nogmaals dank voor jullie steun!

Onze actie en de onderhandelingen vanuit de vakbonden hebben hun vruchten afgeworpen. We zijn blij met dit resultaat, maar we zijn er nog niet. We zien deze verhoging als een uitnodiging om ons komende tijd te blijven inzetten voor een stagevergoeding voor coassistenten die gelijk is aan de andere stagiairs in ziekenhuizen. De verhoging is een mooie opmaat naar structurele verbeteringen, waar wij ons in constructief overleg met de ziekenhuizen hard voor willen blijven maken.

Houd onze website en socials in de gaten om op de hoogte te blijven van onze verdere inzet voor een betere stagevergoeding!

Aankomende evenementen

Actieve Projecten

Planetary Health & Duurzaamheid

Lees verder

Tegemoetkoming

Lees verder

Selectie

Lees verder

Bekijk alle projecten