Wil jij op landelijk niveau meepraten over onderwerpen die álle geneeskundestudenten aangaan, zoals de huidige corona-crisis, wachttijden of de tegemoetkoming voor coassistenten? En wil je bestuurservaring op doen? Solliciteer dan voor de functie algemeen bestuurslid van De Geneeskundestudent! Wij zijn op zoek naar studenten uit Rotterdam, Leiden, Nijmegen, Maastricht en Amsterdam (UvA).

De Geneeskundestudent (DG) vertegenwoordigt op landelijk niveau de belangen van ruim 15.000 geneeskundestudenten en biedt jou de ultieme kans om bestuurservaring op te doen en een groot netwerk op te bouwen!

Wat houdt deze functie in?

Je houdt je actief bezig met een van onze portefeuilles én je vertegenwoordigt jouw faculteit.   

De voordelen op een rij:

  • Actief meedenken over belangrijke onderwerpen zoals veilige arbeidsomstandigheden, de huidige coronacrisis en de vergoeding voor coassistenten;
  • Het organiseren van landelijke evenementen;
  • Het uitvoeren van onderzoek met behulp van onze jaarlijkse enquête; 
  • Trainingen en workshops om jouw persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelen;
  • Een fantastisch netwerk: De Geneeskundestudent is onderdeel van het federatiebestuur van de KNMG waar o.a. ook de Federatie van Medisch Specialisten en de Landelijke Huisartsenvereniging deel van uitmaken.

Tijdsbesteding?

Gemiddeld 8 uur per week. We vergaderen gemiddeld elke drie weken met het gehele bestuur op donderdagavond, indien mogelijk in de Domus Medica te Utrecht en anders via Zoom. Daarnaast zijn er een aantal weekendvergaderingen gedurende het jaar.

Enthousiast geworden en solliciteren?

Stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk vrijdag 22 oktober 2021 om 23.59 naar info@degeneeskundestudent.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in het weekend van 5,6,7 november in Utrecht. Houd deze dagen vrij als je geïnteresseerd bent!

Heb je vragen of wil je aanvullende informatie? Kijk op onze site of mail  naar info@degeneeskundestudent.nl.

Selectiecommissie 

Wil je eenmalig iets doen met De Geneeskundestudent? Neem dan plaats in de selectiecommissie. Hierin heb je de unieke ervaring om aan de andere kant van de tafel te zitten en mee te maken hoe een sollicitatieprocedure in zijn werk gaat. Je kiest samen met de andere leden van de selectiecommissie uit alle sollicitanten wie onze volgende bestuursleden zullen worden. 

Je taken zijn als volgt:

  • Eenmaal een online vergadering met de commissie om uit alle sollicitaties uit te kiezen wie op gesprek wordt uitgenodigd.
  • Aanwezigheid bij de sollicitaties op 5, 6 en 7 november 2021.  
  • Online vergadering met de commissie om de nieuwe bestuursleden definitief uit te kiezen.

Interesse? Meld je aan via info@degeneeskundestudent.nl

Aankomende evenementen

Actieve Portefeuilles

Beroepskeuze

Lees verder

Beoordelingen

Lees verder

Capaciteit

Lees verder

Bekijk alle Portefeuilles