Bestuursleden gezocht

Wil jij op landelijk niveau meepraten over onderwerpen die álle geneeskundestudenten aangaan, zoals duurzaamheid in de zorg, veilig werken of de tegemoetkoming voor coassistenten? En wil je bestuurservaring op doen? Solliciteer dan voor de functie algemeen bestuurslid van De Geneeskundestudent! Wij zijn op zoek naar studenten uit Groningen, Utrecht, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam en uit Amsterdam van de UvA en de VU, én naar een redacteur voor Arts in Spe.

De Geneeskundestudent (DG) vertegenwoordigt op landelijk niveau de belangen van ruim 15.000 geneeskundestudenten en biedt jou de ultieme kans om bestuurservaring op te doen en een netwerk op te bouwen!

Wat houdt deze functie in?
Vanaf juni 2022 komen er verschillende vacatures vrij voor de functie Algemeen Bestuurslid. Er zijn twee opties:

  1. Je houd je als Algemeen Bestuurslid actief bezig met één van onze projecten én je vertegenwoordigt jouw faculteit.
  2. Je wordt de nieuwe redacteur van Arts in Spé, het tijdschrift van DG en Medisch Contact. Verderop vind je hierover meer informatie.

De voordelen op een rij:
• Actief meedenken over belangrijke onderwerpen zoals veilige arbeidsomstandigheden, duurzaamheid en de vergoeding voor coassistenten;
• Het organiseren van landelijke evenementen;
• Het uitvoeren van onderzoek met behulp van onze jaarlijkse enquête;
• Trainingen en workshops om jouw persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelen;
• Een fantastisch netwerk: De Geneeskundestudent is onderdeel van het federatiebestuur van de KNMG waar o.a. ook de Federatie van Medisch Specialisten en de Landelijke Huisartsenvereniging deel van uitmaken.

Tijdsbesteding?
Gemiddeld 4-8 uur per week. We vergaderen ongeveer elke drie weken met het gehele bestuur op donderdagavond, indien mogelijk in de Domus Medica te Utrecht en anders via Zoom. Daarnaast zijn er een aantal weekendvergaderingen gedurende het jaar. Een bestuurstermijn bij De Geneeskundestudent is minimaal 1,5 jaar. Bij voorkeur ben je 2 jaar beschikbaar.

Enthousiast geworden en solliciteren?
Stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk zondag 29 mei 2022 om 23.59 naar info@degeneeskundestudent.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 3 en 4 juni te Utrecht. Houd deze dagen vrij als je geïnteresseerd bent!

Heb je vragen of wil je aanvullende informatie? Kijk op onze site of mail naar info@degeneeskundestudent.nl

Redacteur Arts in Spe gezocht!

Wil jij op landelijk niveau meepraten over onderwerpen die álle geneeskundestudenten aangaan, bestuurservaring opdoen, én creatief bezig zijn? Solliciteer dan voor de functie van redacteur voor Arts in Spe! Arts in Spe is het tijdschrift van De Geneeskundestudent en Medisch Contact. Als redacteur ben jij verantwoordelijk voor de content van Arts in Spe. Ben jij een natuurlijk leider, een creatieve en inspirerende samenwerker, en heb jij affiniteit met schrijven? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Taken:
-Verantwoordelijkheid dragen voor de content van Arts in Spe;
-Uitvoeren van de voorzittersrol binnen de Arts in Spe commissie;
-Deelname aan de redactieraadvergaderingen;
-Eerste aanspreekpunt voor alle betrokken partijen voor alle zaken aangaande Arts in Spe;
-Actieve bijdrage leveren aan het bepalen van het beleid van De Geneeskundestudent, zowel tijdens de vergaderingen, als daarbuiten.

Tijdsbesteding?
Gemiddeld 4-8 uur per week. We vergaderen ongeveer elke drie weken met het gehele bestuur op donderdagavond, indien mogelijk in de Domus Medica te Utrecht en anders via Zoom. Daarnaast zijn er een aantal weekendvergaderingen gedurende het jaar. Een bestuurstermijn bij De Geneeskundestudent is minimaal 1,5 jaar. Bij voorkeur ben je 2 jaar beschikbaar.

Enthousiast geworden en solliciteren?
Stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk zondag 22 mei 2022 om 23.59 naar info@degeneeskundestudent.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 3 en 4 juni te Utrecht. Houd deze dagen vrij als je geïnteresseerd bent!

Heb je vragen of wil je aanvullende informatie? Kijk op onze site of mail naar info@degeneeskundestudent.nl.

Selectiecommissie

Wil je eenmalig iets doen met De Geneeskundestudent? Neem dan plaats in de selectiecommissie. Hierin heb je de unieke ervaring om aan de andere kant van de tafel te zitten en mee te maken hoe een sollicitatieprocedure in zijn werk gaat. Je kiest samen met de andere leden van de selectiecommissie uit alle sollicitanten wie onze volgende bestuursleden zullen worden.

Je taken zijn als volgt:
• Eenmaal een online vergadering met de commissie om uit alle sollicitaties uit te kiezen wie op gesprek wordt uitgenodigd.
• Aanwezigheid bij de sollicitaties op 3 en 4 juni.
• Online vergadering met de commissie om de nieuwe bestuursleden definitief uit te kiezen.

Interesse? Meld je aan via info@degeneeskundestudent.nl.

Aankomende evenementen

Actieve Projecten

Planetary Health & Duurzaamheid

Lees verder

Tegemoetkoming

Lees verder

Selectie

Lees verder

Bekijk alle projecten