Bestuursleden gezocht

Wil jij op landelijk niveau meepraten over onderwerpen die álle geneeskundestudenten aangaan, zoals duurzaamheid in de zorg, veilig werken of de tegemoetkoming voor coassistenten? En wil je bestuurservaring op doen? Solliciteer dan voor de functie algemeen bestuurslid van De Geneeskundestudent! Wij zijn op zoek naar studenten uit Groningen, Utrecht, Maastricht, Nijmegen, Leiden en uit Amsterdam (UvA).

De Geneeskundestudent (DG) vertegenwoordigt op landelijk niveau de belangen van ruim 15.000 geneeskundestudenten en biedt jou de ultieme kans om bestuurservaring op te doen en een netwerk op te bouwen!

Wat houdt deze functie in?
Vanaf november 2022 komen er vacatures vrij voor de functie Algemeen Bestuurslid. Je houdt je als Algemeen Bestuurslid actief bezig met één van onze projecten én je vertegenwoordigt jouw faculteit.

De voordelen op een rij:
• Actief meedenken over belangrijke onderwerpen zoals veilige arbeidsomstandigheden, duurzaamheid en de vergoeding voor coassistenten;
• Het organiseren van landelijke evenementen;
• Het uitvoeren van onderzoek met behulp van onze jaarlijkse enquête; 
• Trainingen en workshops om jouw persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelen;
• Een fantastisch netwerk: De Geneeskundestudent is onderdeel van het federatiebestuur van de KNMG waar o.a. ook de Federatie van Medisch Specialisten en de Landelijke Huisartsenvereniging deel van uitmaken.

Tijdsbesteding?
Gemiddeld 4-8 uur per week. We vergaderen ongeveer elke drie weken met het gehele bestuur op donderdagavond, indien mogelijk in de Domus Medica te Utrecht en anders via Zoom. Daarnaast zijn er een aantal weekendvergaderingen gedurende het jaar. Een bestuurstermijn bij De Geneeskundestudent is minimaal 1,5 jaar. Bij voorkeur ben je 2 jaar beschikbaar.

Enthousiast geworden en solliciteren?
Stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk zondag 23 oktober 2022 om 23.59 naar info@degeneeskundestudent.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 28 en 29 oktober. Houd deze dagen vrij als je geïnteresseerd bent!

Heb je vragen of wil je aanvullende informatie? Kijk op onze site of mail naar info@degeneeskundestudent.nl.

Selectiecommissie 

Wil je eenmalig iets doen met De Geneeskundestudent? Neem dan plaats in de selectiecommissie. Hierin heb je de unieke ervaring om aan de andere kant van de tafel te zitten en mee te maken hoe een sollicitatieprocedure in zijn werk gaat. Je kiest samen met de andere leden van de selectiecommissie uit alle sollicitanten wie onze volgende bestuursleden zullen worden. 

Je taken zijn als volgt:
• Eenmaal een online vergadering met de commissie om uit alle sollicitaties uit te kiezen wie op gesprek wordt uitgenodigd.
• Aanwezigheid bij de sollicitaties op 28 en 29 oktober.  
• Online vergadering met de commissie om de nieuwe bestuursleden definitief uit te kiezen.

Interesse? Meld je aan via info@degeneeskundestudent.nl 

Aankomende evenementen

Actieve Projecten

Planetary Health & Duurzaamheid

Lees verder

Tegemoetkoming

Lees verder

Selectie

Lees verder

Bekijk alle projecten