Nieuwe Artsen Podcast: Geneeskundestudent in coronatijd

Terwijl de eerste golf van de coronacrisis leidde tot topdrukte bij artsen en verpleegkundigen, zaten geneeskundestudenten vooral thuis. Coschappen werden stopgezet en colleges moesten razendsnel online worden georganiseerd. In de nieuwste KNMG Artsen Podcast zijn voorzitter Femke van de Zuidwind en commissaris extern Julia van den Oever van De Geneeskundestudent te gast.

Wat betekent dit voor onze jonge artsen van de toekomst? En wat kunnen we van die eerste maanden leren nu de ziekenhuizen opnieuw steeds voller komen te liggen en de reguliere zorg weer deels wordt afgeschaald?

Te gast:

Femke van de Zuidwind, voorzitter van De Geneeskundestudent en student aan de Radboud Universiteit in Nijmegen (rechts).
Julia van den Oever, commissaris extern bij De Geneeskundestudent en student aan de Universiteit Utrecht (links).

Aflevering 4 van de KNMG Artsen Podcast te beluisteren via diverse podcast-apps, via de player hieronder en via deze link.

De Artsen Podcast is een initiatief van de KNMG. Welke onderwerpen verdienen volgens u als arts een podcast? Welke gasten zou u wel eens willen horen? Laat het ons weten via: communicatie@fed.knmg.nl.

Lees meer over Corona

In 2020 overviel de coronacrisis als gevolg van COVID-19 het Nederlandse hoger onderwijs. Door de maatregelen die het kabinet tijdens de eerste golf nam werd…

Lees verder

Aankomende evenementen

Actieve Projecten

Planetary Health & Duurzaamheid

Lees verder

Tegemoetkoming

Lees verder

Selectie

Lees verder

Bekijk alle projecten