Nieuwe Artsen Podcast: Geneeskundestudent in coronatijd

Terwijl de eerste golf van de coronacrisis leidde tot topdrukte bij artsen en verpleegkundigen, zaten geneeskundestudenten vooral thuis. Coschappen werden stopgezet en colleges moesten razendsnel online worden georganiseerd. In de nieuwste KNMG Artsen Podcast zijn voorzitter Femke van de Zuidwind en commissaris extern Julia van den Oever van De Geneeskundestudent te gast.

Wat betekent dit voor onze jonge artsen van de toekomst? En wat kunnen we van die eerste maanden leren nu de ziekenhuizen opnieuw steeds voller komen te liggen en de reguliere zorg weer deels wordt afgeschaald?

Te gast:

Femke van de Zuidwind, voorzitter van De Geneeskundestudent en student aan de Radboud Universiteit in Nijmegen (rechts).
Julia van den Oever, commissaris extern bij De Geneeskundestudent en student aan de Universiteit Utrecht (links).

Aflevering 4 van de KNMG Artsen Podcast te beluisteren via diverse podcast-apps, via de player hieronder en via deze link.

De Artsen Podcast is een initiatief van de KNMG. Welke onderwerpen verdienen volgens u als arts een podcast? Welke gasten zou u wel eens willen horen? Laat het ons weten via: communicatie@fed.knmg.nl.

Lees meer over Corona

Begin dit jaar werd het onderwijs voor geneeskundestudenten abrupt veranderd. Bachelorstudenten zaten van de een op andere dag niet meer in de collegebanken maar thuis…

Lees verder

Aankomende evenementen

dec 02

Digitale workshop: ‘Help een contract!?’

2 december om 19:30 - 20:15

Actieve Portefeuilles

Beroepskeuze

Lees verder

Beoordelingen

Lees verder

Capaciteit

Lees verder

Bekijk alle Portefeuilles