Startalsarts.nl: de website die geneeskundestudenten en jonge artsen helpt bij de start van hun loopbaan

Startalsarts.nl is de nieuwe website voor geneeskundestudenten en voor jonge artsen. Afgelopen jaar heeft De Geneeskundestudent meegewerkt aan dit initiatief van de KNMG, LAD en De Jonge Specialist dat artsen op weg helpt bij de start van hun loopbaan.

De website geeft met praktische informatie antwoord op vragen als: welke specialismen zijn er, hoe maak ik een keuze, heeft promoveren zin en wat moet ik regelen? Daarnaast staat de website vol met vlogs van startende artsen die tips geven. Denk aan iemand die net een opleidingsplek heeft bemachtigd en zijn ervaringen deelt over het sollicitatieproces. Of een arts-onderzoeker die vertelt wat je allemaal moet regelen als je begint met je promotietraject.

De Geneeskundestudent heeft zich in dit project hard gemaakt voor de representatie van de student op de website en daarmee de relevantie van de website voor geneeskundestudenten. Ook heeft De Geneeskundestudent bijgedragen aan het formuleren van relevante onderwerpen en vragen die belangrijk zijn voor de beroepskeuze en meegewerkt aan het creëren van interessante content. Kijk bijvoorbeeld deze filmpjes van enkele oud-bestuursleden die nu werken als arts of nog even door studeren!

Lees meer over Beroepskeuze

Word je medisch specialist? Of kies je voor een carrière als arts buiten het ziekenhuis? Net als jij, ervaren veel geneeskundestudenten het kiezen van de…

Lees verder

Aankomende evenementen

Actieve Projecten

Planetary Health & Duurzaamheid

Lees verder

Tegemoetkoming

Lees verder

Selectie

Lees verder

Bekijk alle projecten