Wij zijn De Geneeskundestudent, dé onafhankelijke belangenbehartiger van 15.000 geneeskundestudenten in Nederland. Ons doel: dat geneeskundestudenten in de toekomst de best mogelijke artsen worden. We stellen ons graag aan je voor!

Word nu gratis lid!

Om straks de best mogelijke arts te worden moeten de randvoorwaarden wel goed zijn. Daarom zetten wij ons in voor:

  • Studeren onder de beste omstandigheden
  • Juiste arts op de juiste plaats
  • Optimale zelfontplooiing
  • Maatschappelijke betrokkenheid

Met de resultaten van de jaarlijkse ledenenquête weten we goed wat er leeft en speelt onder studenten en bepalen we onze portefeuilles. Jullie zorgen en wensen kaarten we richting politiek, beleidsmakers en faculteiten aan. En als grootste vereniging van geneeskundestudenten in Nederland wordt onze stem goed gehoord in politiek Den Haag en bij bijvoorbeeld faculteiten.

Bestuur

De Geneeskundestudent is een vereniging met ongeveer 15.000 leden. Het bestuur van De Geneeskundestudent bestaat uit twintig leden: vier Dagelijks Bestuursleden, zestien Algemene Bestuursleden (twee van iedere faculteit) en een redacteur Arts in Spe. Lees meer over het bestuur.

KNMG

Als lid van De Geneeskundestudent ben je ook aangesloten bij artsenkoepel KNMG. Daardoor ontvang je vier keer per jaar het tijdschrift Arts in Spé, krijg je digitaal toegang tot artsenblad Medisch Contact en kun je op de site oefenen voor de voortgangstoetsen.

LAD

De Geneeskundestudent werkt nauw samen met werknemersorganisatie LAD. Samen hebben we er bijvoorbeeld voor gezorgd dat jij straks tijdens je coschappen in ziekenhuizen een financiële vergoeding ontvangt. Bovendien staat de LAD staat tijdens je coschappen voor je klaar met 10 uur gratis juridische rechtshulp.

Gratis lidmaatschap

Lid zijn van De Geneeskundestudent is gratis en heeft nog veel meer voordelen. Zo kun je deelnemen aan interessante congressen en workshops, en houden we je op de hoogte van relevant nieuws.

Word nu gratis lid!

Aankomende evenementen

Actieve Projecten

Planetary Health & Duurzaamheid

Lees verder

Tegemoetkoming

Lees verder

Selectie

Lees verder

Bekijk alle projecten