Arts in Spe commissie

Even voorstellen: de Arts in Spe commissie

Deze week valt de Arts in Spe weer op jullie deurmat. Als De Geneeskundestudent zijn we betrokken bij zowel het schrijven van, als het meedenken over artikelen voor Arts in Spe. We hopen dan ook dat jullie dit tijdschrift met veel plezier lezen. Graag vertellen we jullie meer over onze Arts in Spe commissie; wie zijn dit, en wat hopen zij te bereiken?

Bijna twee jaar geleden richtte De Geneeskundestudent een Arts in Spe commissie op. Momenteel bestaat de Arts in Spe commissie uit negen studenten afkomstig van verschillende medische faculteiten: Amber van der Zandt (Universiteit Utrecht), Egid van Bree (Maastricht University), Emma van Aken (Universiteit Utrecht), Gerjanne van Alphen (Universiteit Utrecht), Melina van Eijck (Vrije Universiteit Amsterdam), Pim den Boon (Erasmus Universiteit Rotterdam), Sheeney Magdalena (Vrije Universiteit Amsterdam), Thomas Zwaan (Universiteit Leiden) en Renée Douven (Maastricht University). De commissie denkt vanuit De Geneeskundestudent actief mee en schrijft artikelen voor het tijdschrift. Tijdens de maandelijkse overleggen wordt er besproken welke thema’s voor geneeskundestudenten relevant zijn en welke onderwerpen zij onder de aandacht willen brengen. Na het verzamelen van input en het uitwisselen van ideeën met andere partijen uit redactievergaderingen wordt een artikel gezamenlijk geschreven.

Onderwerpen variëren van maatschappelijke thema’s zoals milieubewuste zorg, abortuswetgeving en politieke verkiezingen tot informatieve thema’s over beroepskeuze, uurbesteding of epidemieën. Belangrijk is een goede balans te vinden tussen maatschappelijk relevante thema’s en lekkere weglezers over onderwerpen waarvan wij denken dat geneeskundestudenten die interessant vinden. Wanneer het kan, interviewen we hiervoor interessante personen. Omdat we natuurlijk geneeskundestudenten zijn, en geen journalisten, volgen wij regelmatig workshops van journalisten of redacteuren die ons de kneepjes van het vak leren.

Lijkt het jou ook leuk om mee te denken en te schrijven voor Arts in Spe? Regelmatig wisselt onze commissie, dus hou de sociale media van De Geneeskundestudent in de gaten. Heb je ideeën of tips voor het tijdschrift? Stuur dan een mail naar redacteur@degeneeskundestudent.nl

Aankomende evenementen

Actieve Projecten

Planetary Health & Duurzaamheid

Lees verder

Tegemoetkoming

Lees verder

Selectie

Lees verder

Bekijk alle projecten