Co’s van harte welkom bij LAD-congres op 14 juni

Waar kan Artificial Intelligence in de zorg het verschil maken? Hoe doorbreken we de ‘veelurencultuur’, zodat artsen, van jong tot oud, hun hele loopbaan inzetbaar blijven? En welke rol kun je als toekomstig arts innemen in de discussie over de grenzen van ons zorgstelsel? Laat je inspireren tijdens het congres ‘Strategisch, innovatief en vitaal dokteren’ dat de LAD op 14 juni organiseert en meld je snel aan!

De Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) bestaat in 2023 75 jaar. Sinds 1948 is er veel veranderd, maar wat brengt de toekomst in een tijd waarin de houdbaarheid van ons zorgstelsel onder druk staat? Welke verantwoordelijkheid kun je daar als (toekomstig) arts in nemen? Wat kan innovatie je brengen? Hoe behouden we jonge en ervaren dokters voor het vak? Kortom: wat brengt de toekomst jou en hoe kun je daar zelf richting aan geven?

Over die vragen wil de LAD tijdens het jubileumjaar een ‘reis’ maken met (aankomende) artsen via een reeks bijeenkomsten, te beginnen op woensdag 14 juni, gevolgd door regiobijeenkomsten in het land. In april volgend jaar komt alles van onze ‘reis’ samen in een slotcongres.

Tijdens de bijeenkomstenreeks word je geïnspireerd door vooraanstaande sprekers als zorginnovatiestrateeg Lucien Engelen, organisatiefuturoloog Arjen Banach, KNO-arts Froukje Verdam en innovatiedeskundige Nancy Rademaker. Zij zetten je aan tot nadenken én dagen je uit om mee te denken over vragen en dilemma’s die ook voor coassistenten relevant zijn.

Omdat De Geneeskundestudent en de LAD samen optrekken voor de belangen van coassistenten, ben jij als co ook van harte welkom tijdens dit congres (en de vervolgbijeenkomsten). Je kunt je voor alle bijeenkomsten opgeven, maar ook iedere afzonderlijke bijeenkomst bijwonen. Deelname is gratis. Het congres op 14 juni duurt van 13.00 – 17.00 uur en vindt plaats in Amersfoort.

Lees meer op https://www.lad.nl/lad-75-jaar en meld je snel aan!

Aankomende evenementen

Actieve Projecten

Planetary Health & Duurzaamheid

Lees verder

Tegemoetkoming

Lees verder

Selectie

Lees verder

Bekijk alle projecten