De Geneeskundestudent tekent voor vergroening zorg

De zorg in Nederland is goed voor maar liefst 7% van alle co2 uitstoot van Nederland, vergelijkbaar met de uitstoot van Schiphol. Tegelijk vormt klimaatverandering een groot gezondheidsprobleem vormt in de 21e eeuw. De Geneeskundestudent vindt de verduurzaming van de zorg belangrijk en heeft daarom op 1 oktober 2020 de Green Deal van de Zorg van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport ondertekend.

Partijen uit de hele zorg (instellingen, zorgverleners, toeleveranciers etc) hebben met deze Green Deal de ambitie uitgesproken om in 2030 te komen tot 49% CO2-reductie, een circulaire bedrijfsvoering, een vermindering van medicijnresten in afvalwater en het gezonder maken van leefomgeving en milieu. Ook De Geneeskundestudent wil bijdragen aan het behalen van deze ambities en gaat daarom op gebied van duurzaamheid:

  • Geneeskundestudenteninitiatieven in heel Nederland met elkaar (te) verbinden;
  • Kennis verspreiden en centraliseren;
  • Projecten die bijdragen aan verduurzaming ondersteunen;
  • Intern verduurzamen;
  • Via de nationale enquête de rol van geneeskundestudenten binnen het verduurzamen van de zorg inventariseren.

Ben jij als geneeskundestudent actief met een initiatief op dit gebied? Laat het ons weten via info@degeneeskundestudent.nl.

Bekijk hieronder het filmpje van De Geneeskundestudent voor de Green Deal van de Zorg.

Lees meer over Planetary Health & Duurzaamheid

Geneeskundestudenten in Nederland zien een rol en een verantwoordelijkheid voor artsen als het gaat om klimaatverandering en verduurzaming van de zorg. Dat blijkt uit het…

Lees verder

Aankomende evenementen

Actieve Projecten

Planetary Health & Duurzaamheid

Lees verder

Tegemoetkoming

Lees verder

Selectie

Lees verder

Bekijk alle projecten