Gezond werken tijdens coschappen: Heb je even tijd?

Op 19 februari lanceerden we onze nieuwe campagne genaamd “Heb je even tijd?” Deze campagne richt zich op het belang van een gezonde uurbesteding voor coassistenten. Uit recente enquĂȘteresultaten blijkt dat zij al jarenlang overuren maken tijdens hun coschappen. Gemiddeld besteden ze 52 uur per week aan hun stage en studie gerelateerde taken, wat 6 uur meer is dan wat wordt geadviseerd in de richtlijn van de Nederlandse Federatie van Universitair Medisch Centra (NFU).

Gebalanceerd je coschappen door
Bij De Geneeskundestudent pleiten we voor meer flexibiliteit en ruimte voor studiegerelateerde taken tijdens de coschappen. We vinden het essentieel dat coassistenten voldoende tijd hebben voor taken zoals het voorbereiden van de poli of presentaties zonder hierbij de NFU-richtlijn te overschrijden. Daarom zetten we ons in voor dagdelen die specifiek kunnen worden gebruikt voor zelfstudie en de introductie van snipperdagen.
Samen streven we naar een gezonde balans tussen werk en studie voor coassistenten. Laten we ervoor zorgen dat ze de tijd hebben om zich optimaal te ontwikkelen om zo de beste zorgprofessionals van de toekomst te worden.
Onlangs verscheen er al een artikel in Medisch Contact als voorproefje op onze campagne. Wil je meer weten? Lees het artikel in Medisch Contact.

Aankomende evenementen

Actieve Projecten

Planetary Health & Duurzaamheid

Lees verder

Tegemoetkoming

Lees verder

Selectie

Lees verder

Bekijk alle projecten