Het Talking Medicine congres smaakt naar meer

Op 23 april 2022 vond ons congres Talking Medicine met als thema ‘de arts buiten de spreekkamer’ plaats. In de Jaarbeurs in Utrecht mochten wij 100 geneeskundestudenten verwelkomen. We kijken terug op een geslaagde dag, gevuld met inspirerende lezingen en workshops over de rollen en taken die een arts buiten de spreekkamer kan vervullen.

Marcel Levi, internist en hoogleraar geneeskunde, vertelde over zijn werk als bestuurder en hoe hij daarin gerold is. Rebecca Gomperts, oprichtster van Women on Waves en Women on Web, vertelde over wat zij als activiste voor abortus- en vrouwenrechten meemaakte tijdens campagnes. Ruben Terlou, fotograaf, documentairemaker en niet-praktiserend arts sloot de inspirerende dag af met een verhaal waarin hij ons door middel van beeldmateriaal meenam in de medische wereld van verschillende landen.

Verder was er een informatiemarkt met diverse standhouders waar studenten terecht konden met vragen. Tussen de lezingen waren er diverse workshops te volgen. Corparis verzorgde een workshop over het ontdekken van je kwaliteiten en talenten, en hoe die in kunt zetten tijdens je loopbaan. Annika van der Meer, paralympisch roeister, vertelde over haar ervaringen als patiënt en haar reis naar de olympische spelen. Tijdens de workshop van Dokters in Debat debatteerden de aanwezigen over het wel of niet afschaffen van de cum laude regeling en gaven zij tips over het versterken van je mening. Medical business verzorgde een workshop over medisch leiderschap en hoe coassistenten artsen worden met verstand van zaken. Froukje Verdam, auteur van ‘Zelfzorg voor de jonge dokter’,  vertelde hoe belangrijk het is om in een veeleisende omgeving als jonge dokter ook goed voor jezelf te zorgen. Immers kan je dan pas goed voor een patiënt zorgen. Bij de zesde workshop leerden aanwezigen dankzij TalentCare wat persoonlijk leiderschap is en hoe je de regie houdt over je eigen ontwikkeling als mens en als dokter. 

Na afloop van het congres was er tijd om gezellig met elkaar te netwerken, de dag te evalueren en te borrelen. 

Benieuwd hoe de dag eruit zag? Of heb je het congres gemist? Bekijk dan de after movie.

We zien jullie graag allemaal tijdens de volgende editie van Talking Medicine!

Aankomende evenementen

Actieve Projecten

Planetary Health & Duurzaamheid

Lees verder

Tegemoetkoming

Lees verder

Selectie

Lees verder

Bekijk alle projecten