Ken jij de Geneeskundestudent van het jaar 2023?

Dit jaar reiken de KNMG en De Geneeskundestudent voor de tweede keer de KNMG Studentenprijs uit. We zijn op zoek naar studenten die een onderscheidende activiteit zijn gestart om de volksgezondheid vooruit te helpen. Niet de hoogste cijfers, maar iets extra doen voor de samenleving is wat bij deze prijs telt.

We zoeken naar die maatschappelijk betrokken arts in spe die verder kijkt dan alleen de spreekkamer. Denk bijvoorbeeld aan een student die zich inzet om een taboeonderwerp op het gebied van gezondheid bespreekbaar te maken. Of aan iemand die een project is gestart om actief bij te dragen aan planetary health. Belangrijkste criterium is dat de student vaardigheden en kennis van de geneeskunde inzet om andere mensen te helpen.

Ben jij degene die we zoeken? Of ken jij iemand die perfect past in dit plaatje? Meer informatie en aanmelden via knmg.nl/studentenprijs. Aanmelden is mogelijk tot 4 juli aanstaande.

De voorgedragen kandidaten worden beoordeeld door de jury, bestaande uit de voorzitters van de KNMG en De Geneeskundestudent, samen met Evelyn Brakema en Putri Hintaran. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald door het publiek. De winnaar ontvangt de KNMG Studentenprijs en een geldbedrag van €5.000.

De KNMG Studentenprijs is een initiatief van de KNMG en De Geneeskundestudent.

Aankomende evenementen

Actieve Projecten

Planetary Health & Duurzaamheid

Lees verder

Tegemoetkoming

Lees verder

Selectie

Lees verder

Bekijk alle projecten