Klimaatzorgen, gezondheidszorgen: verslag van de campagne

Ter gelegenheid van het recent verschenen rapport van The Lancet Countdown heeft de werkgroep Duurzaamheid begin januari de krachten gebundeld met IFMSA-NL in een online campagne. Gezondheidseffecten van klimaatverandering en tips voor verduurzaming stonden een week lang centraal in een reeks groene posts op onze sociale media. We zijn blij met de aandacht en positieve reacties die we hierover hebben ontvangen!

Hoewel klimaatverandering wordt gezien als de grootste gezondheidsbedreiging van deze eeuw, wordt er op de geneeskundefaculteiten niet tot nauwelijks onderwijs over gegeven. Zonde, wat ons betreft, want wij worden als artsen van de toekomst in toenemende mate met de gevolgen geconfronteerd. Middels een beknopte tijdlijn, praktijksituaties en groene suggesties hoopten we een vlotte kennismaking met het onderwerp vorm te geven. Onderaan dit nieuwsbericht vind je de overzichtsvideo en een greep uit de posts.

Wil je graag meer weten over dit onderwerp? Houd dan de pagina van de werkgroep Duurzaamheid in de gaten voor updates en neem een kijkje in de Arts in Spe die een dezer dagen op je deurmat valt!

Lees meer over Planetary Health & Duurzaamheid

Geneeskundestudenten in Nederland zien een rol en een verantwoordelijkheid voor artsen als het gaat om klimaatverandering en verduurzaming van de zorg. Dat blijkt uit het…

Lees verder

Aankomende evenementen

Actieve Projecten

Planetary Health & Duurzaamheid

Lees verder

Tegemoetkoming

Lees verder

Selectie

Lees verder

Bekijk alle projecten