Nieuw rapport over ongewenst gedrag bij geneeskundestudenten gepubliceerd 

De Geneeskundestudent (DG) heeft een nieuw rapport over ongewenst gedrag bij geneeskundestudenten gepubliceerd. DG staat voor een veilige werkomgeving voor geneeskundestudenten. Dit vinden wij een noodzakelijke voorwaarde voor goed onderwijs en het studeren onder optimale omstandigheden. Ongewenst gedrag vormt echter een bedreiging voor de veilige leer- en werkomgeving.

In de jaarlijkse ledenenquête van De Geneeskundestudent is voor de tweede keer onderzocht of ongewenst gedrag jegens geneeskundestudenten tijdens de studie plaatsvindt. Daarnaast is gekeken of studenten bij ongewenst gedrag hulp weten te vinden en ontvangen vanuit de universiteit. In dit rapport worden de resultaten van de enquête van 2021-2022 belicht.

Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat 16,8% van de coassistenten het afgelopen jaar te maken heeft gehad met ongewenst gedrag. Dit percentage is vergelijkbaar met het eerdere onderzoeksrapport Ongewenst Gedrag van De Geneeskundestudent, waarin 15% van de coassistenten ongewenst gedrag heeft meegemaakt. Er is dus geen afname van het aantal gevallen van ongewenst gedrag dat heeft plaatsgevonden onder coassistenten. Een ruime meerderheid van de incidenten, namelijk 78,6%, wordt niet gemeld. Redenen om niet te melden zijn onder andere het niet durven of willen melden, of niet weten waar te melden.

Lees hier het volledige rapport.

De Volkskrant besteedt ook aandacht aan ons rapport. Lees hier het artikel ‘Geneeskundestudent heeft last van ongewenst gedrag, maar meldt het zelden.’

Aankomende evenementen

Actieve Projecten

Planetary Health & Duurzaamheid

Lees verder

Tegemoetkoming

Lees verder

Selectie

Lees verder

Bekijk alle projecten