Yara Dixon Geneeskundestudent van het Jaar 2021

Yara Dixon is verkozen tot Geneeskundestudent van het Jaar 2021! De winnares van deze eerste editie van de KNMG studentenprijs is gisteravond bekend gemaakt tijdens het webinar ‘Verschil moet er zijn’. Tijdens haar masterthesis over hevig menstrueel bloedverlies ontdekte Yara dat er nog veel schaamte en onwetendheid is rond het onderwerp, zowel bij jonge vrouwen, ouders als zorgverleners. Met haar symptoomchecker die vertaald is in het Engels, Turks en Arabisch, probeert Yara hevig menstrueel bloedverlies te normaliseren en het taboe te doorbreken. Daarnaast heeft de winnares in samenwerking met IFMSA-Rotterdam een kastje met gratis menstruatieproducten op de medische faculteit gehangen.

Yara ontving 37% van het aantal stemmen die het publiek heeft gegeven. Naast de KNMG Studentenprijs bokaal gaat de winnares naar huis met een cheque ter waarde van €5000. 

Van de in totaal 32 initiatieven die zijn genomineerd voor de prijs zijn door de jury drie finalisten gekozen. De overige twee finalisten zetten zich in voor de bespreekbaarheid en preventie van psychische problemen onder jongeren (Stichting Open Boek Nijmegen) en voor de maatschappelijke betrokkenheid van geneeskundestudenten (Geneeskundestudenten In De Samenleving).

Met de Geneeskundestudent van het Jaar verkiezing willen De Geneeskundestudent en de KNMG maatschappelijk betrokken studenten het podium en de waardering geven die zij verdienen. 

Het KNMG webinar ‘Verschil moet er zijn. Op zoek naar meer diversiteit en inclusie’ was een groot succes en belichtte naast de maatschappelijke rol van geneeskundestudenten ook het belang van diversiteit en inclusie op de werkvloer, in de opleiding en in contact met patiënten. Het webinar is vanaf 12 november terug te kijken via knmg.nl/diversiteit.

Aankomende evenementen

Actieve Projecten

Planetary Health & Duurzaamheid

Lees verder

Tegemoetkoming

Lees verder

Selectie

Lees verder

Bekijk alle projecten