Aanspreekgedrag in de zorg

Speaking up! Het is een gezamenlijke missie van De Geneeskundestudent (DG) en De Jonge Specialist (DJS) om te zorgen dat alle coassistenten en artsen in Nederland studeren en werken in een veilig werkklimaat, waarin men elkaar kan aanspreken, respecteert en juist bejegent.

De Corona crisis kan grote impact hebben op zorgprofessionals, zowel op het werk als thuis. Onder deze omstandigheden is het nog belangrijker om onze grenzen te bewaken en hulp te zoeken als je dit nodig hebt. Als geneeskundestudent ben je medeverantwoordelijk om een veilige werkplek te creëren, hierin is eerlijk en open communicatie met je collega’s onmisbaar. Dit betekent dat het belangrijk is om je onzekerheden, zorgen en frustraties met collega’s te kunnen delen en aan te geven wanneer het je te veel wordt.

Het afgelopen jaar heeft De Jonge Specialist samen met De Geneeskundestudent een workshop ontwikkeld en gegeven over de manier waarop we er samen voor kunnen zorgen dat er een veilige aanspreekcultuur komt in de ziekenhuizen. Benieuwd naar de tips en tricks die we hieruit hebben meegenomen? Lees dan het artikel Aanspreekgedrag!

Lees meer over Veilig werken

Een veilige werk- en leeromgeving, daar zet De Geneeskundestudent zich voor in. Wij vinden het belangrijk dat studenten zich binnen een veilige werk en leeromgeving…

Lees verder

Aankomende evenementen

do 22

Bestuursvergadering

22 oktober
nov 04
nov 05

Bestuursvergadering

5 november

Actieve Portefeuilles

Beroepskeuze

Lees verder

Beoordelingen

Lees verder

Capaciteit

Lees verder

Bekijk alle Portefeuilles