Infographic gepubliceerd over Ongewenst gedrag

Signalen ongewenst gedrag bij geneeskundestudenten nemen niet af 1 op de 8 geneeskundestudenten en 1 op de 5 masterstudenten is in 2022 persoonlijk in aanraking gekomen met ongewenst gedrag. 

De Geneeskundestudent doet al langer onderzoek naar ongewenst gedrag en helaas zien we dat de signalen over ongewenst gedrag niet afnemen. Het meeste ongewenst gedrag is afkomstig van medisch specialisten. 

Het ongewenst gedrag wordt, zoals ook eerdere jaren bleek, vaker niet dan wel gemeld. De afhankelijkheidsrelatie tussen opleiders en coassistenten lijkt hierin een rol te spelen. Onze aanbevelingen zijn om actief bij te dragen aan een veilige werk- en leeromgeving (via beleid en door het gesprek aan te gaan), hulp beschikbaar te stellen en incidenten te melden via een betrouwbaar meldsysteem. 

De meest recente enquêteresultaten van 2022 van De Geneeskundestudent over ongewenst gedrag zijn nu beschikbaar in de vorm van een infographic met een bijgaand naslagdocument met alle cijfers en met aanbevelingen van mogelijke oplossingen die gevormd zijn aan de hand van het NVMO congres. 

Als jullie onze resultaten willen gebruiken, verzoeken we jullie vriendelijk om onze naam (De Geneeskundestudent) te vermelden.

Mochten jullie meer willen weten over de specifieke cijfers van jullie faculteit, stuur ons dan een mail via sammy.steenvoorden@degeneeskundestudent.nl

Aankomende evenementen

Actieve Projecten

Planetary Health & Duurzaamheid

Lees verder

Tegemoetkoming

Lees verder

Selectie

Lees verder

Bekijk alle projecten