Publicatie Mentale gezondheid

Maar liefst 27,0% van de bachelorstudenten en 34,2% van de coassistenten heeft een hoog tot zeer hoog risico op een burn-out. Deze cijfers benadrukken de dringende noodzaak om aandacht te besteden aan de mentale gezondheid van geneeskundestudenten.

Dit blijkt uit onderzoek van De Geneeskundestudent. De resultaten zijn gebaseerd op de enquête die eind 2022 is afgenomen onder leden van De Geneeskundestudent. Hieruit blijkt tevens dat naarmate het risico op burn-out toeneemt de wens voor ondersteuning stijgt. Geneeskundestudenten zien de ondersteuning het liefst in de vorm van tips om gezonder te werken, voorlichting en ondersteuning door middel van gesprekken en trainingen.

Opvallend is dat bijna 1 op de 4 geneeskundestudenten aangeeft vaak tot altijd studiegerelateerde zorgen te hebben, bijvoorbeeld over werkdruk, toekomstige beroepskeuze of het in opleiding komen. Dit benadrukt opnieuw hoe belangrijk het is om een omgeving te creëren waarin studenten zich veilig voelen om hun zorgen te delen en waarin openlijk gesproken kan worden over mentale gezondheid.

De resultaten zijn deze keer beschikbaar in de vorm van een infographic. In het bijgevoegde naslagdocument worden de genoemde resultaten toegelicht en andere belangrijke bevindingen besproken.

De Geneeskundestudent blijft zich hard maken voor mentale gezondheid van geneeskundestudenten. Ons doel: bewustwording vergroten, het gesprek op gang brengen en verandering stimuleren.

Bekijk nu hier de infographic! Voor meer informatie klik hier voor het naslagdocument.

Aankomende evenementen

Actieve Projecten

Planetary Health & Duurzaamheid

Lees verder

Tegemoetkoming

Lees verder

Selectie

Lees verder

Bekijk alle projecten