Update tegemoetkoming: reactie RvB biedt kleine opening

In een eerder nieuwsbericht hebben wij jullie verteld over het feit dat LAD/FBZ een brief heeft gestuurd naar het ziekenhuis die nog niet was overgegaan tot uitbetaling van de onkostenvergoeding voor coassistenten. Inmiddels heeft de Raad van Bestuur van het betreffende ziekenhuis op de brief gereageerd. Er lijkt een kleine opening om tot een goed resultaat te komen, dit wordt momenteel verder besproken.

Veel leden houden ons op de hoogte van de stand van zaken in hun ziekenhuis. Wij horen dat sommige ziekenhuizen overgaan tot het uitbetalen van de tegemoetkoming en dat zij coassistenten daar goed en duidelijk over informeren. Echter, andere ziekenhuizen blijven onterecht aangeven dat dit niet kan of mag. Wij adviseren je om gebruik te maken van onze voorbeeldbrieven op de website.

Mocht het ziekenhuis toch niet overgaan tot uitbetaling dan horen wij dat graag. Meld je via: info@degeneeskundestudent.nl.

Lees meer over Tegemoetkoming

Coassistenten in perifere ziekenhuizen hebben sinds 1 januari 2020 recht op een onkostenvergoeding (tegemoetkoming) van 100 euro per maand. Per 1 juli 2023 zal dit…

Lees verder

Aankomende evenementen

Actieve Projecten

Planetary Health & Duurzaamheid

Lees verder

Tegemoetkoming

Lees verder

Selectie

Lees verder

Bekijk alle projecten